Handige Tips

Met deze 5 tips vermijd je de rijen op het vliegveld

Gepubliceerd: 14 jul 2017
0

Het lijkt bijna normaal te zijn geworden om uren vóór vertrek in de rij te staan op het vliegveld. Maar juist in dit digitale tijdperk moet dat anders kunnen. Wij geven je vijf tips om de rijen op het vliegveld te ontlopen.

Elise den Hertog
Elise den Hertog


Met deze tips begin je zo snel mogelijk aan je vakantie (Foto: Reisreporter georgena)

1. Check in zodra je kan

Houd de klok goed in de gaten. Zodra het 24 uur voor je vertrek is, ben jij de eerste die op internet incheckt. De kans dat je de beste plaatsen nog kan claimen is groot en de kans om van je vlucht getrapt te worden is klein. Dat lot is meestal de late incheckers beschoren. 

2. Download de app

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben tegenwoordig handige apps waarmee je je vlucht kan boeken en tegelijkertijd bagage bij kan boeken. Inchecken via de app wordt dan ook steeds populairder. Maar het grootste voordeel is dat je je boarding pass ermee kunt downloaden. Lekker makkelijk en snel. 

3. Gebruik verschillende apps in je voordeel

Heb jij altijd je mobiele telefoon bij de hand? Gebruik hem dan in je voordeel. Er zijn zat apps die je helpen om je tijd op het vliegveld in goede banen te leiden. De Gate Guru app bijvoorbeeld helpt je in te schatten hoe lang de rijen zijn voor de douane. Ideaal! Tripit is dé app om je hele reis mee te organiseren. Het geeft je updates over vertragingen, verplaatsing van je gate en alternatieve opties mocht je vlucht geannuleerd worden.

4. Kies je vliegveld wijs

Onnodig om te zeggen, maar zeker de moeite waard om nog eens te herhalen. Kun jij kiezen tussen een groot en een klein vliegveld? Kies dan voor het kleine. Want in de praktijk blijkt: hoe kleiner het vliegveld, hoe korter de rijen. 

5. Kies een andere terminal

Als de rij bij de douane echt te lang is, probeer dan in een rij te gaan staan van een andere terminal. Bij veel grote vliegvelden doen ze daar niet zo moeilijk over. Zeker als het helpt om de doorstroom te verbeteren. 

deel dit artikel met je vrienden:
Promotie
De top 5 meest voorkomende redenen van vluchtvertraging

Het is weer vakantietijd! Nu de vakantiekriebels beginnen en menig Nederlander zich voorbereidt op een heerlijke zonvakantie, neemt ook de drukte op Schiphol weer toe. Helemaal nu onze grootste luchthaven niet op volledige capaciteit draait, ontst...

0
Handige Tips
Zo krijg je voorrang op Schiphol. 8 supertips

Stel je eens voor: bepakt en bezakt sta je uren van tevoren klaar op Schiphol voor een prachtige reis. Toch mis je je vlucht, doordat de wachtrijen voor de douane te lang zijn. Dit horrorscenario werd eerder dit seizoen werkelijkheid voor honderde...

0
Handige Tips
Goedkoop tickets boeken? Híér gaat het mis …

Goedkope vliegtickets vinden en boeken; je moet er haast voor gestudeerd hebben! Toch zijn er zeven handige tips die iedereen kan toepassen, of je nu een leek bent of een frequent flyer. Dit is waar de meesten de mist ingaan …

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.