Handige Tips

Dit zijn de 4 valkuilen voor gratis internetten in de EU

Gepubliceerd: 28 jun 2017
1

Je hebt het vast meegekregen: sinds kort kun je met je Nederlandse bundel ‘gratis’ bellen, sms’en en internetten binnen de EU. Maar vóórdat je dolenthousiast je 4G-netwerk aangooit in het buitenland willen wij je nog even wijzen op de volgende haken en ogen.

Columbus Travel
Columbus Travel


Deze tekenaar verveelde zich. Gelukkig had hij zijn mobieltje bij zich (Foto: Reisreporter Dragonfly)

1. Onbeperkt is niet onbeperkt

Je neemt niet automatisch ál je Nederlandse data mee naar het buitenland. Er zit namelijk een limiet aan. Als jij dus in Nederland gebruik maakt van een onbeperkte databundel betekent dat niet automatisch dat je ook onbeperkt kunt internetten in bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Je kunt de limiet opvragen bij je provider. 

2. Check je gebruik

De nieuwe regelgeving is een doorn in het oog van telecomproviders. Ze zitten er dan ook niet op te wachten dat jij op vakantie non-stop gebruikt maakt van roaming. Houd je normale verbruik dus vast en ga niet plotseling series streamen en dergelijke. Voordat je het weet zit je aan je limiet.

3. Naar Nederland bellen

Vanuit het buitenland naar Nederland bellen kost géén geld. Maar vanuit Nederland naar het buitenland bellen kost wél gewoon geld. Hang jij regelmatig aan de telefoon met mensen die op vakantie zijn? Spreek dan af dat zij jou bellen en niet andersom.

4. De EU is niet héél Europa

Het spreekt voor zich, maar het gaat nog steeds wel eens mis: landen als Turkije, Zwitserland en Noorwegen liggen weliswaar in Europa, maar zijn niet aangesloten bij de Europese Unie. In deze landen zit gratis internetten met je Nederlandse abonnement er dus niet in.

Kijk hier voor meer informatie.  

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Het moment is daar: GRATIS internetten in Europa

Nog even gauw de snelste looproute zoeken in Parijs? Of dat lekkere restaurantje googelen in Rome? Vanaf 15 juni kun je er gewoon je eigen mobiele telefoon voor gebruiken. Snel en gratis. Zo werkt het.

1
Reisnieuws
1 jaar gratis hotelovernachtingen

Het is zover! De twaalf overgebleven kandidaten van de Hyatt wedstrijd zijn bekend en gaan de strijd aan in de hoop een van de drie hoofdprijzen te winnen, bestaande uit 365 overnachtingen in Hyatt hotels naar keuze en één miljoen airmiles. Onde...

0

Reacties van bezoekers Reageer

pbeckers

Door: pbeckers • Geplaatst op

Met mijn abonnement mag ik ook in Noorwegen en Zwitersland (en andere niet-EU-landen) gratis internetten.

Roamen zoals je thuis gewend bent. Geldig in de volgende EU landen:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.