Handige Tips

Travel hack: zo krijg je drankjes wél door de douane

Gepubliceerd: 27 jun 2017 0
We hebben er begrip voor dat de douaneregels zijn aangescherpt. Maar is het écht nodig om flesjes water en andere drankjes te verbieden ...? Wij struinden het internet af en kwamen de ideale travel hack op het spoor. Op deze manier hoef je nooit meer een drankje af te staan bij de douane.Genoeg drinken kan nooit kwaad (Foto: Reisreporter Francoise)Je heb zojuist een duur flesje drinken gekocht. Of je hebt de moeite genomen om thuis (ijs)koffie, een vruchtensapje of ander drankje te prepareren voor onderweg. Misschien ben je voor je gezondheid zelfs genoodzaakt om bepaalde drankjes te nuttigen. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft vervelend om je drankje af te staan bij de douane. Als je slim bent neem je in ieder geval een léég flesje mee, om naderhand te vullen. Maar wat nu als wij je vertellen dat er nóg een handige truc is? InvriezenEen flesje vloeistof (groter dan honderd mililiter) mag volgens de regels van douanes wereldwijd niet mee. Maar wat blijkt: als de vloeistof bevroren is mag het wél. Een vrieszakje meenemen op reis is dus nog niet zo'n slecht idee. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Kijk altijd en overal Netflix met deze geheime codes

Om eerlijk te zijn kunnen wij op de Columbus-redactie niet meer zonder Netflix tijdens het vliegen. Maar het aanbod van downloadbare titels is beperkt. Gelukkig is er een manier om ‘vals te spelen’.

Om eerlijk te zijn kunnen wij op de Columbus-redactie niet meer zonder Netflix tijdens het vliegen. Maar het aanbod van downloadbare titels is beperkt...

0
Zou dít het vermiste MH370-vliegtuigwrak zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth gloort er nu weer hoop. Zou dit ‘m zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.