Handige Tips

Hotel al geboekt? Zo bespaar je alsnog geld op je boeking

Gepubliceerd: 24 jan 2018
0

Een lekker zakcentje overhouden voor op vakantie vindt natuurlijk niemand vervelend. Volgens de journalisten van de Belgische krant Het Laatste Nieuws is dit gemakkelijker dan je denkt. Zij ontdekten namelijk dat je honderden euro’s kunt besparen op je bestaande boeking. Lees hier hoe.

Marlies Vording
Marlies Vording


Wat zou jij doen met die honderden bespaarde euro's? (Foto: Reisreporter reneerwich)

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Het principe is eigenlijk vrij simpel. Je boekt een aantal maanden voordat je op reis gaat een hotel naar keuze. Een paar dagen voor vertrek check je de prijzen van de accommodatie opnieuw. Is de vraagprijs omlaag gegaan? Cancel dan je bestaande boeking en reserveer opnieuw tegen het voordelige tarief. Op die manier bespaarde de redactie de Belgische krant Het Laatste Nieuws 776 euro op een dure boeking in de V.S. 

Haken en ogen

Aan deze truc zitten wel wat haken en ogen. Let bijvoorbeeld op dat het hotel dat je boekt gratis geannuleerd kan worden. Anders krijg je te maken met annuleringskosten en dan levert deze actie je uiteindelijk weinig op. Ook moet je niet vergeten je bestaande boeking te cancelen. Doe je dat niet, dan betaal je uiteraard juist meer dan gepland door een dubbele reservering ...

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Goedkoop een hotel boeken? 7 mazen in de wet

In de hotelindustrie wordt om iedere euro gestreden. En dat gaat er niet altijd even proper aan toe. Op deze 7 manieren laat je je geen oor aannaaien en haal je het meeste uit jouw hotelboeking.

1
Reisnieuws
Deze hotelgasten krijgen een leeuwenroedel op bezoek

Het zal je maar gebeuren... Word je wakker, liggen er een paar wilde leeuwen voor je kamer. Het overkwam de gasten van een lodge in Zambia.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.