Reisnieuws

Nieuwe bagageregels lopen de spuigaten uit. Dit verandert

Gepubliceerd: 17 mei 2017
2

Luchtvaartmaatschappijen hebben schoon genoeg van de uitpuilende handbagagevakken. Het gevolg: veel airlines gooien hun handbagageregels om. We zetten de bagageregels van verschillende maatschappijen op een rijtje.

Elise den Hertog
Elise den Hertog


Handbagageregels zijn aan veranderingen onderhevig, dus lees je goed in (Foto: Reisreporter afrika)

Het Amerikaanse United Airlines kondigde reeds aan dat ze de passagier kosten in rekening willen gaan brengen voor handbagage. Alleen een klein item dat onder de stoel past mag nog gratis mee. Volgens luchtvaartexperts is de kans groot dat andere maatschappijen het voorbeeld zullen volgen. Of in ieder geval strengere regels en limieten in het leven zullen roepen. Steeds meer passagiers nemen immers steeds meer handbagage mee, waardoor de bagagevakken uitpuilen. 

Handbagageregels

Aangezien het ontbreekt aan universele bagageregels, wordt het er voor de consument niet gemakkelijker op. Want mag je tas bij airline X nu wel meer dan tien kilo wegen of niet? En voldoet je koffertje bij airline X nu wel aan de toegestane afmetingen of niet? Om je op te weg te helpen stelden wij een handig overzichtje samen van de bagageregels per airline. 


De koffer staat voor handbagage en de kleine tas voor een extra item, zoals een handtas, laptoptas of paraplu. Regels o.b.v. een vlucht in Economy Class. Bron: Skyscanner

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

jrotgans

Door: jrotgans • Geplaatst op

er zijn mensen die heel veel tasjes meenemen,jij kan niet meer je rugzak kwijt. er zal betere controle op moeten komen!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

vreemd lijstje alsof je bij air france maar 12 kilo mag meenemen..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.