Reisnieuws

Citytrip per monorail

Gepubliceerd: 25 jul 2008
0

Het is nog toekomstmuziek maar designer Geoffrey Barnett is een idee aan het doorontwikkelen waarbij je jezelf per monorail door de stad kunt bewegen.

Shweeb
Het concept heet Shweeb en begon als een attractie in een pretpark waarbij je met een soort van fietsconstructie aan een monorail wedstrijdjes kunt doen tegen andere teams. Vanwege de aërodynamische constructie van het geheel kun je in je eentje al zo’n 45 kilometer per uur halen met nog hogere snelheden op lange rechte stukken. Omdat je in de bochten naar buiten zwaait is het meteen een spannend ritje en het is nog eens milieuvriendelijk ook!

Botsing
Het idee klinkt helemaal fantastisch: je stapt in je karretje en begint te fietsen. Als je op je route iemand tegenkomt die wat langzamer is dan botsen de karretjes tegen elkaar (wel met een stootkussen er tussen) en de berijders leveren samen de kracht voor de aandrijving. Als je bij je bestemming bent aangekomen dan rangeer je jezelf op een zijspoor zodat de rest van het verkeer er geen last van heeft.

Citytrip
Een aparte toeristenlijn is dan wel een goed idee, waarmee je veilig, rustig en droog de hele stad kunt zien zonder dat zakenmannen met haast je binnen no-time de hele stad doorfietsen. Al met al het ideale vervoersmiddel voor je citytrip!

www.shweeb.co.nz
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
CITYTRIP - Madrid

De Lonely Planet zegt het al: reis van het ene Spaanse dorp naar het andere en je ontdekt dat ieder dorp zijn eigen specialiteit heeft. Reis naar Madrid en je vindt alles ineen. In de Spaanse hoofdstad kun je werkelijk alles eten. En niet alleen S...

0
Reisnieuws
CITYTRIP: Reykjavik

IJsland is koud en ook het nachtleven in de hoofdstad Reykjavik moet altijd even opwarmen. Vanwege de hoge drankprijzen, drinken IJslanders thuis alvast in en vertrekken ze pas rond middernacht naar de kroeg. Enkele adresjes die ‘hot’ zijn in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.