Community

Nieuwe wedstrijd: Heb jij de Columbus-factor?

Gepubliceerd: 26 jun 2017
2

Ben jij een reisfanaat en -fotograaf in hart en nieren? Dan is deze wedstrijd op je lijf geschreven! Upload nu je beste reisfoto's met tip of reviews en win een cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350. Elke Columbus-editie staat een nieuw thema centraal. Dat is dit keer 'lekkere landschappen'. Meedoen kan tot 8 september!

Columbus Travel
Columbus Travel

Heb jij de Columbus-factor?


Doe mee met het thema 'Sublieme Citytrips' (Foto: Columbus-ambassadeur Sylvia Overkamp)

Het thema 'sublieme citytrips’
Heb jij inspirerende, gekke of bijzonder mooie foto's of reviews die met het thema ‘sublieme citytrips’ te maken hebben? Upload dan je beste reisfoto met tip of review en vul de gevraagde gegevens in op het uploadformulier.
Zorg ervoor dat je onderaan het uploadformulier een vinkje zet bij deze winactie, zodat jouw inzending niet gemist kan worden door de jury.

Nog geen lid? Meld je hier gratis aan als Columbus Reisreporter en lees onze spelregels.

Wat kun je winnen?
We geven een cadeaucheque van CameraTools t.w.v.  € 350 weg aan de winnaar van het desbetreffende thema. Daarnaast publiceren we de mooiste inzendingen in ons magazine.

Looptijd
Je kunt voor het thema 'sublieme citytrips' meedoen tot 31 oktober 2017.

Wie kiest de winnaars?
De jury voor het thema ‘lekkere landschappen’ bestaat uit Columbus-webmaster Saphira Siahaya-Ursepuny en Columbus-ambassadeur Sylvia Overkamp.

Voorwaarden
* Op de foto's met tips van dit thema zijn dezelfde regels van toepassing die op de FAQ-pagina staan.
* Foto's die al eens zijn geplaatst binnen de community, mogen niet opnieuw geüpload worden voor het thema. Gebruik hiervoor de bewerkpagina van de betreffende foto met tip.
* De foto thema's hebben verschillende einddata. Foto's die voor of na die datum worden geüpload worden automatisch gediskwalificeerd.

 

------------------------------------

Columbus-ambassadeur en jurylid Sylvia Overkamp geeft tips om je citytrips zo pakkend mogelijk te fotograferen.

1. Maak gebruik van het gouden uur
Als er één ding is dat alle steden gemeen hebben, dan is het wel dat er heel veel mensen rondlopen. Ga ’s ochtends vroeg op pad, tijdens het zogeheten gouden uur, om de grote massa voor te zijn. Of gebruik juist wel de menigte en zet mensen op een creatieve manier in je stadsfoto. Als je heel veel lenzen hebt dan heb je misschien wel last van  keuzestress. Welke lens moet je nu meenemen? En wat nog meer? Moet dat statief mee of toch maar niet? Sjouwen met een zware fototas is niet echt handig als je een dag (of een paar dagen) door de stad loopt. Maak dus keuzes in de spullen die je meeneemt en leg je er bij neer. Een superzoomlens zoals een 18-300mm is een geweldige optie. Niet te zwaar en toch veelzijdig. Heb je geen zin om met een statief te gaan sjouwen, maak dan gebruik van hulpmiddelen in de stad om als statief te dienen als je sluitertijden te lang worden voor onbewogen foto’s. Plaats je camera bijvoorbeeld op een muurtje en maak gebruik van de aftelfunctie die automatisch een foto neemt na vijf tot tien seconden.

2. Zet het water naar je hand
Heel veel steden zijn aan het water gebouwd. Maak hier dankbaar gebruik van om prachtige foto’s van weerspiegelingen te creëren. Afhankelijk van het water moet je mogelijk vanaf een paar verschillende plekken fotograferen totdat je de gewenste reflectie krijgt. Je kunt ook hier weer op het gouden uur wachten totdat de zon gaat zakken.

3. Zoek een hoog standpunt
Wat is er mooier dan op een hoog gebouw te staan en de grootsheid van de stad te zien? Bijna iedere stad heeft wel zo’n hoog punt. Zoek liefst voor je op reis gaat uit of het publiek toegankelijk is, zodat je er prachtige overzichtsfoto’s kunt schieten.

Tips voor je reviews

Als je een review over een reisbestemming of -activeit schrijft, geef dan aan hoe bijzonder deze is; hoe ver ga je buiten de gebaande paden? Oftewel, welke Columbus-factor geef je jouw bestemming?
Kies uit de volgende rankings in het uploadformulier van jouw geschreven review:

 

Winnaar van het thema 4 'lekkere landschappen' is geworden ...

Bekijk hier

 

Winnaar van het thema 3 'onvergetelijke outdooractiviteiten' is geworden ...

Bekijk hier

 

Winnaar van het thema 2 'leuke locals' is geworden ...

Bekijk hier

 

Winnaar van het thema 1 'wonderbaarlijk wildlife' is geworden ...

Bekijk hierDeze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door:


 

 

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

rinique

Door: rinique • Geplaatst op

ALs je een review schrijft kan je er niet eens foto's bij posten..............

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Handig zo'n samenvatting

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.