Reisnieuws

Dubai + sex = 6 jaar cel

Gepubliceerd: 11 jul 2008
1

Een Brits stel is deze week vozend betrapt op het Jumeirah Strand in Dubai. Er hangt hen een drie tot zes jaar durende celstraf boven het hoofd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Engeland haast zich om de feiten te achterhalen.

Beetje dom
Het is op zijn zachtst gezegd ‘een beetje dom’ om je lusten de vrije loop te laten op een strand in het strenge Dubai. Maar de Britse Michelle Palmer, 30 en al drie jaar werkzaam in de islamitische staat, riskeerde het toen ze een Britse toerist op het Jumeirah Strand beter leerde kennen. Dubai verbiedt sex voor het huwelijk en vormen van genegenheid in het openbaar. In het verleden zijn dan ook verscheidene stellen gearresteerd voor een publieke kus.

Welkom
Dubai promoot de staat als geweldige toeristenspot en ziet (het geld van) reizigers dan ook graag komen. Desondanks lijkt de staat onverbiddelijk als het op wetgeving aankomt. Voor toeristen, die zich vaak niet bewust zijn van het risico, worden geen uitzonderingen gemaakt.

Ruzie
Ondanks de vraag of Michelle Palmer en haar vrijer wisten welk risico zij liepen (wat je van Michelle zou verwachten na drie jaar inwoning) is de daad op zich niet het enige waarop zij worden aangeklaagd. Een politieagent zou zijn gepasseerd en hen hebben gewaarschuwd. Hierop kwam hij later opnieuw langs en ontstond een ruzie tussen hem en Michelle. Zij zou hem een f*** moslim hebben genoemd. Ook zou ze hebben geprobeerd hem met haar schoen te slaan. Is medeleven dan nog steeds op zijn plaats?

Bekijk de Citytrip en reisreporterfoto's van Dubai
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

toon1954

Door: toon1954 • Geplaatst op

Aanpassen in een ander land, PRIMA: Maar dan ook omgekeerd: hier in Nederland / Europa komen, dan past de ander zich aan. Nederlanders hebben de neiging (gelukkig de laatste jaren steeds minder) om zich zowel in het buitenland als in eigen land aan te passen. op zich een goede eigenschap, maar het is wel doorgeslagen. 's Lands wijs, 's lands eer. Wees trots op je cultuur. Wat dat betreft kunnen we nog wat van moslims leren.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.