Reisnieuws

5x onbekende en idyllische Europese island escapes

Gepubliceerd: 14 mrt 2017
0

Voor een vakantie op een idyllisch eiland hoef je niet per se naar de Cariben of Malediven. Want 'om de hoek' liggen prachtige, onbekende Europese eilanden te wachten op verkenning. Onze overheerlijke selectie mét Reisreporter-tips...

Anouk Kauffeld
Anouk Kauffeld


De fraaie Eolische Eilanden liggen op een steenworp afstand van Sicilië (Foto: Reisreporter Martijnvrij)

Stromboli, Eolische Eilanden, Italië

Net buiten de kust van Sicilië ligt een eiland met bijzondere eigenschappen: het vulkanische Stromboli, dat behoort tot de Eolische Eilanden. Locals staan inmiddels niet meer te kijken van de dagelijkse mini-uitbarstingen, maar als bezoeker is het een bijzonder gezicht. Overige kenmerken: ruige natuur, zwarte zandstranden en een diepblauwe zee. De snelste manier om er te komen is door te vliegen op Catania, voor circa € 125 vanuit Amsterdam. Vervolgens pak je voor € 10 de trein naar de haven van Messina, waar je het laatste stukje naar Stromboli overbrugt met de veerboot voor € 25. Een overnachting in een studio boek je al vanaf € 45 per nacht.

Reisreporter-tip: 'Het beklimmen van de actieve vulkaan Stromboli (926 m.) is een onvergetelijke ervaring. Elke 20 á 25 minuten is er een eruptie, die je vanaf veilige afstand kunt bekijken. Succes verzekerd!', Reisreporter ph-krs.


Laat Santorini en Mykonos links liggen en ga naar Sikinos! (Foto: Reisreporter hansdewildt)

Sikinos, Cycladen, Griekenland

Vergeet het überdrukke Santorini en zoek de rust op op het nabijgelegen eiland Sikinos in de Cycladen. De overeenkomsten zijn treffend; de huisjes zijn net zo wit, de stranden zijn net zo prachtig en de zee is net zo blauw. Maar Sikinos is dus nog niet door de massatoerist ontdekt. De snelste manier om er te komen is door te vliegen op Athene, voor circa € 140 vanuit Eindhoven. Daar neem je in de haven van Pireus de veerboot naar Sikinos voor € 80. Een hotel boek je vanaf € 30 per nacht.

Columbus-tip: Klim naar het oude klooster bij Zoodochos Pigi voor een adembenemend uitzicht over dit onaangetaste Griekse eiland.


Vanaf Lanzarote is het Canarische eiland Graciosa goed te zien (Foto: Reisreporter Mary54)

Graciosa, Canarische Eilanden, Spanje 

Op slechts een half uurtje varen van de drukbezochte stranden en goedgevulde resorts op Lanzarote ligt het redelijk anonieme Graciosa. Ooit hadden piraten het hier voor het zeggen, maar nu ligt Graciosa er verlaten bij. Op het dorpje Caleto del Sebo na dan... Je hebt het strand voor jou alleen en je kunt prachtig duiken in het helderblauwe water voor de kust. De snelste manier om er te komen is door te vliegen op Lanzarote, voor circa € 115 vanuit Amsterdam. Vervolgens neem je voor € 25 de veerboot naar Graciosa. Er is een strandcamping waar je gratis je tentje op mag zetten. Reserveren is verplicht.

Reisreporter-tip: 'Er zit een klein restaurantje - het bord staat buiten, je kunt het niet missen - wat iedere dag een driegangenmenu serveert voor € 7,50. Lekkere lokale gerechten. Echt een aanrader', Reisreporter suzannehulsbos.


Vanaf uitkijkpunt Ceta Citades zie je vulkaanmeren in twee verschillende kleuren (Foto: Reisreporter RobHoekstra)

São Miguel, Azoren, Portugal

De Portugese eilandengroep de Azoren is een populaire toeristische bestemming geworden. Maar het hoofdeiland São Miguel wordt nog wel eens over het hoofd gezien - veel toeristen trekken meteen door naar andere eilanden. Het eiland werd groot door de export van sinaasappels. Tegenwoordig is het eiland een vredige oase met rustige stranden en indrukwekkende vulkaanmeren en watervallen. De snelste manier om er te komen is door te vliegen op Ponta Delgada, via Lissabon voor circa € 171 vanuit Amsterdam. Een appartement boek je vanaf € 19 per nacht. In de haven van Ponta Delgada kun je een boot charteren en dolfijnen en walvissen gaan spotten. 

Reisreporter-tip: 'Er zijn veel watervallen te vinden op São Miguel en enkele daarvan vind je naast de weg. Maar let goed op het bordje achada anders rij je er zo voorbij en dat is echt zonde', Reisreporter jumper.


De Blue Lagoon op Comino, een van de eilanden van Malta (Foto: Reisreporter gekkofan)

Comino, Malta

Het kleinste bewoonde eiland in de eilandengroep van Malta is het autovrije Comino dat slechts 3,5 vierkante kilometer groot is. Met name duikers, windsurfers en wandelaars halen hun hart op op Comino. Het mooiste plekje op het eiland is waarschijnlijk de Blue Lagoon, een prachtig stukje helderblauw water aan een wit zandstrand dat zeker niet onder doet voor bekendere strandbestemmingen. De snelste manier om er te komen is door te vliegen op Malta, voor circa € 90 vanuit Eindhoven. Vervolgens neem je vanaf het vliegveld voor € 5 de bus naar Cirkewwa en dan voor € 10 de veerboot naar Comino. Overnachten doe je op de gratis camping van het eiland.

Reisreporter-tip: 'Neem één van de laatste boten terug naar Malta. Grote kans dat je een zonsondergang tijdens je boottrip treft. En die is werkelijk waar praáááchtig! Een ondergaande zon, weerkaatsend in de zee en geen enkele blokkade die dit uitzicht verziekt. Langzaam maar zeker verdwijnt Comino in een donkere schaduw. Heel bijzonder!', Reisreporter MelissaS.

De getoonde vluchtprijzen zijn gebaseerd op een retourvlucht voor één persoon in eind maart. De prijzen voor overig vervoer zijn gebaseerd op een retourticket voor één persoon bij lokale vervoersdiensten. Overnachtingen zijn gebaseerd op de vanafprijzen voor één persoon op booking.com.

deel dit artikel met je vrienden:
Reportage
De onbekende eilanden van de Cycladen

Vulkaaneiland Santorini en feesteiland Mykonos ken je waarschijnlijk al, en zijn niet voor niets zo populair. Maar waar kun je terecht als je een authentiekere eilandvakantie in de Griekse Cycladen wilt hebben?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.