Reisnieuws

Dode bergbeklimmer in de pub

Gepubliceerd: 09 jul 2008
0

Tien dagen lang zochten Franse autoriteiten tevergeefs naar de resten van een Britse bergbeklimmer. De man zat namelijk alweer lang en breed thuis in Engeland achter zijn pint.

De Britse bergbeklimmer Mark (achternaam onbekend) liet zijn tent, klimspullen, camera en retourticket op 3300 meter hoogte achter. Autoriteiten vreesden dat hij zijn klim niet had overleefd of gewond was en startten een grote zoekactie. Dagbladen in Frankrijk plaatsten oproepen terwijl helikopters en reddingsploegen werden ingeschakeld. Kosten noch moeite werden gespaard om de Brit terug te vinden.

Nu blijkt dat de bergbeklimmer al lang weer in Engeland vertoeft. Naar eigen zeggen viel hij tijdens een sneeuwstorm in een kloof en besloot toen zonder zijn (klim)spullen de berg direct weer af te dalen. Eenmaal terug in het dal pakte hij zijn koffers en vertrok linea recta terug naar Engeland. Nadat medewerkers van zijn accommodatie Marks foto herkenden, bevestigde hij per telefoon dat hij inderdaad in leven was. Jaarlijks sterven zo’n vijftig mensen op de Mont Blanc en moeten er zo’n drieduizend gered worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
SOS met ondergoed

Een Amerikaanse toerist die bij haar bergwandeling door de Alpen gewond raakte, is gered dankzij haar ondergoed. Ze bevestigde haar onderhemdje aan een kabellift en kort daarna wisten de hulpdiensten haar te vinden.

0
Reisnieuws
In recordtempo naar de top

De Oostenrijkse bergbeklimmer Chris Stangl heeft in een recordtijd de hoogste top van Antarctica bereikt - de ‘Mount Vinson’ (4892 meter). Hij deed er negen uur en tien minuten over; twee keer zo snel als het oude record van negentien uur.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Iceman halfnaakt op de Everest

Half naakt en bij dertig graden onder nul de Mount Everest beklimmen. Zonder extra zuurstof, gehuld in een korte broek, muts, hand- en bergschoenen. Een april start dit nieuwe avontuur van Wim Hof uit Amsterdam, houder van negen ‘kourecords’. “...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.