Reisnieuws

Verzekeraar schuw voor laptop

Gepubliceerd: 10 jul 2008
0

Op vliegvelden verdwijnen wekelijks 12.000 laptops, volgens een onderzoek door het Amerikaanse Ponemon Institute. De verzekeringspolis blijkt in veel gevallen niet of slechts gedeeltelijk dekking te bieden voor het verlies of de diefstal.

Veertig procent van de laptops worden vergeten bij veiligheidscontroles. 23 procent wordt in de wachtruimte achtergelaten, 9 procent in de toiletten. Ook restaurants (7 procent) en lounges (6 procent) zijn veel voorkomende verlieslocaties. Van de gevonden laptops wordt slechts 33 procent weer opgehaald. Op meer dan de helft van de verloren laptops staat vertrouwelijke of bedrijfsgevoelige informatie.

Veel passagiers rekenen bij verlies of diefstal van hun laptop op een volledige dekking van hun verzekeraar. Helaas is dit steeds minder waar. De omstandigheden en het type polis bepalen of de laptop geheel, gedeeltelijk of niet verzekerd is. Een standaard verzekering ligt niet hoger dan 1000-2500 euro. Bovendien verscherpen steeds meer verzekeraars hun polisvoorwaarden omtrent laptops. Check daarom je polis voordat je besluit je oude laptop op reis ‘te vergeten’!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.