Reisnieuws

Neppers in de koffer

Gepubliceerd: 05 jul 2008
0

Een namaak merkspijkerbroek scoren in Turkije, of een nep-rolex in China. Vakantiegangers kunnen zonder problemen een tas vol namaakartikelen mee naar huis nemen, zolang het maar binnen de perken blijft. Maar wat voor regels hanteert de douane eigenlijk als het gaat om neppers?

De namaakmarkt floreert goed in het buitenland. Reizigers nemen maar al te graag niet van echt te onderscheiden nepartikelen mee in hun koffer. Volgens het OM ziet de douane de invoer van de nepartikelen door de vingers, zolang het maar voor eigen gebruik is en de hoeveelheid beperkt blijft.

Maximaal drie artikelen
Voor het meenemen van namaakhorloges, -shirts, -cd's en -dvd's of andere goederen, geld een limiet van drie artikelen. Ook nepparfum is toegestaan, mits het minder is dan 250 milliliter en het voor eigen gebruik is. Is de totale waarde van de meegebrachte artikelen hoger dan 175 euro, dan moet je belasting betalen.

Verboden
Het invoeren van nepversies van computerspellen of software is wel verboden. Deze wordt direct in beslag genomen. Als de douane meer dan drie artikelen van een bepaalde categorie aantreft, dan moet je ook alles inleveren. Afhankelijk van de hoeveelheid kan je een boete krijgen of vervolgd worden.

Herken de neppers
Volgens de Stichting Namaakbestrijding zijn slechte namaakartikelen te herkennen aan de lage prijs, slordige afwerking en goedkope verpakking. Goede nepartikelen zijn minder goed te herkennen, meestal ontbreken bij deze neppers de unieke codes op de verpakking.

Meer informatie over wat je wel en niet mee mag nemen in je bagage? Kijk op de website van de douane!

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Flesje water mag straks weer in handbagage

Binnenkort hoef je niet meer je flesje water weg te gooien bij de douane. Het Europees Parlement wil de vloeistofmaatregel namelijk zo snel mogelijk afschaffen. Gisteren heeft het parlement definitief zeggenschap gekregen over veiligheidsmaatregel...

1
Reisnieuws
Koffers volladen in China!

Je kent het wel, je gaat op reis en de koffers moeten weer gepakt worden. Voor de meeste mensen zorgt dat toch wel voor (kleine) probleempjes, want wat wordt meegenomen en wat wordt thuisgelaten? Uniek op de vluchten van China Southern Airlines (C...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.