Reisnieuws

Gasaanval blijkt curry

Gepubliceerd: 03 jul 2008
0

Een toestel van British Airways maakte eerder deze week rechtsomkeert omdat er een vreemde lucht uit het bagageruim kwam. De bemanning vermoedde een terroristische aanslag met gifgas.

Het toestel was op was van Belgrado naar Londen, toen de bemanning een vreemd luchtje rook. Daarop vloog de piloot direct terug naar het vliegveld van Belgrado waar het bagageruim aan een grondige inspectie werd onderworpen.

Curry-kruiden
Eerst werd gedacht een gevaarlijk chemisch goedje dat ontdekt werd. Deze was echter goed verpakt en kon dus niet de oorzaak zijn van de vreemde geur. De boosdoener bleek uiteindelijk een grote doos met curry-kruiden. De verpakking was gaan scheuren waardoor de kruiden zich door het hele bagageruim hadden verspreid.

Vreemde geurtjes
Het is al eerder gebeurd dat vliegtuigen aan de grond werden gezet vanwege vreemde geurtjes uit het bagageruim. Eerder dit jaar maakte een vliegtuig van Alitalia een tussenlanding, omdat gesneden uien een verdachte geur verspreidden.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.