Reisnieuws

Speciale verf voorkomt crash

Gepubliceerd: 03 jul 2008
0

Amerikaanse wetenschappers testen een nieuw soort verf die verborgen schade aan vliegtuigen onthuld. De verf kan helpen bij het voorkomen van vliegtuigongelukken.

Onderzoekers van het Amerikaanse bedrijf Luna Innovations zijn bezig met het testen van de nieuwe soort verf die van kleur verandert om onontdekte schade aan een vliegtuig zichtbaar te maken.

Microcapsules
De verf werkt door microcapsules met een kleurenmengsel te mengen met de verf die altijd voor vliegtuigen wordt gebruikt. Als het vliegtuig schade oploopt, bijvoorbeeld door een kras of botsing, dan knappen de capsules en komt een kleurstof vrij die het beschadigde gebied accentueert.

Kleurstof
'De verf is zo afgestemd dat de capsules een kleurstof afgeven die van kleur kan veranderen, afhankelijk van de ernst van de schade', vertelt Bryan Koene, chemicus van Luna Innovations. 'Door de verf is het mogelijk om schade zeer eenvoudig en goedkoop op te sporen.'

Toekomst
Militaire voertuigen krijgen als eerste een likje van het high-tech verfmengsel. In de toekomst zijn de commerciële en particuliere vliegtuigen aan de beurt.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
TU ontwerpt supervliegtuig

Een 'vliegende vleugel' waar je niet door echte ramen maar via beeldschermen gekoppeld aan webcams naar buiten kijkt. Toekomstmuziek? Niet als het aan TU Delft ligt. Onderzoekers zijn bezig met een revolutionair ontwerp van een nieuw supervliegtuig.

0
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.