Reisnieuws

VIDEO: Dansend de wereld rond

Gepubliceerd: 30 jun 2008
1

Al dansend de wereld rond? De Amerikaan Matt Harding (31) deed het! Hij trok de stoute dansschoenen aan en heeft al dansend al heel wat bijzondere plekken gezien. In zijn nieuwste filmpje dansen fans van over de hele wereld enthousiast met hem mee.
Internetfenomeen
Wat begon als een grap, groeide uit tot een heus internetfenomeen. In 2003 liet Matt zijn kantoorbaan definitief achter zich. Als ontwikkelaar van videogames was hij al een tijdje uitgekeken op zijn werk. Hij leegde zijn spaarvarken en ging rondreizen door Azië. Het was in Hanoi toen een meereizende vriend op het idee kwam Matt te filmen terwijl hij zijn typerende dansje deed.

Niet onopgemerkt
Matt zette de filmpjes op zijn website voor familie en vrienden. De filmpjes bleken een grote hit te zijn en binnen een mum van tijd werd Matt een heuse internetberoemdheid. Matt's video's bleven niet onopgemerkt. Stride Gum, een Amerikaans kauwgummerk, benaderde Matt met de vraag of hij op de kosten van de zaak de wereld over wilde reizen, om overal te dansen en daar een video van te maken.

39 landen
In 2006 vertrok Matt voor een reis van zes maanden die hem door maar liefst 39 landen voerde. De video van die reis was een daverend succes. Daarna gingen de dansschoenen de kast in, maar niet voor lang. Vorig jaar mocht de Amerikaan het kunstje nog eens overdoen, opnieuw in opdracht van Stride Gum. Alleen dan ietsje anders. Deze keer nodigde Matt alle fans uit die hem ooit mails hadden gestuurd met de vraag of ze niet eens met hem mee wilden dansen.

Nieuwste filmpje
Het bovenstaande filmpje is het resultaat van zijn laatste reis. Veertien maanden lang trok hij door 43 landen, waar duizenden fans met hem meedansten. Wederom is de video weer een enorm succes op internet. Op www.wherethehellismatt.com kun je zijn verdere avonturen volgen.

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Erg leuk!! Wat een droombaan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.