Reisnieuws

Duitser doet valse bommelding

Gepubliceerd: 14 jun 2008
0

Een Duitse reiziger heeft gister in een poging om zijn vliegtuig naar Wenen te halen een valse bommelding gedaan. Daarop werd het vliegveld van Verona gelijk voor enkele uren gesloten.

De Duitser bleek een 27-jarige EK-journalist te zijn die zich na de bommelding bij de balie meldde met de vraag of hij alsnog op het vliegtuig kon stappen. Hij zei daarbij dat hij had gehoord dat het toestel vertraging had opgelopen door een bommelding. De luchthaven had de reden voor de vertraging alleen nog niet bekendgemaakt. Hiermee maakte de man zich verdacht.

Aangehouden
Nadat zijn mobiele telefoon onderzocht was, werd het duidelijk dat de Duitser inderdaad het gewraakte telefoontje had gepleegd. Daarop werd de man direct aangehouden door de politie. Hij riskeert een gevangenisstraf van zes maanden tot een jaar.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Bommen op Roemeens vliegveld

Twee Roemeense journalisten hebben zich verkleed als personeel van het verzonnen ‘Al Qaeda Airlines’ en geprobeerd nepbommen te leggen op de Roemeense luchthaven Baneasa in Boekarest. Met succes.

1
Reisnieuws
Trein vs. vliegtuig

Op reis binnen Europa, vliegangst en geen zin om eindeloos in de auto te moeten zitten? Neem dan een keer de trein. In Nederland rijden de treinen nog niet op hele hoge snelheid, maar zodra je de grens voorbij gaat kan je met honderden kilometers ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.