Reisnieuws

Als toerist het ISS bezoeken

Gepubliceerd: 12 jun 2008
0

Het Amerikaanse bedrijf Space Adventures lanceert een ruimtereis voor toeristen naar het International Space Station. In de tweede helft van 2011 moet de toeristenraket vertrekken. Het is de eerste keer dat toeristen de mogelijkheid krijgen om het ruimtestation te bezoeken.

Voor de missie wil Space Adventures een speciale Soyuz-raket laten bouwen met twee plaatsen voor toeristen. Boek je een ticket, dan kun je ook kiezen uit verschillende reisprogramma's zoals wetenschap, onderwijs en media. De eerste missie van de Soyuz zal ook aan bedrijven, organisaties en instituties worden aangeboden.

Unieke mogelijkheid
'Space Adventures biedt particulieren de mogelijkheid om te kunnen ervaren hoe het is om te vliegen in de ruimte, onderzoek te doen in een duurzame omgeving zonder zwaartekracht en om de schoonheid van de aarde vanuit de ruimte te bekijken', aldus Eric Anderson, directeur van Space Adventures.

Vijf ruimtetoeristen
In het verleden zijn al vijf reizigers naar de ruimte vertrokken, maar met het nieuwe initiatief van Space Adventures wordt het voor toeristen voor het eerst mogelijk om het ruimtestation te boeken. Voorheen was dit alleen voor echte astronauten weggelegd. Het bedrijf verzekert dat de gewone ruimtevaart geen hinder van de toeristenraket zal ondervinden.

Training
Reizigers die naar het ISS willen, moeten dezelfde training volgen als de gewone astronauten. De oprichter van Google, Sergey Brin, heeft ondertussen een aanbetaling gedaan van $5 miljoen voor een vlucht naar het ISS. Of hij met die van 2011 meegaat is onbekend. De eerste volgende toerist op de lijst van Space Adventures is Richard Garriott, de zoon van NASA astronaut Gariott. Hij vertrekt in oktober dit jaar.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Mekka zoeken in de ruimte

Alweer is er een probleem bij het reizen in de ruimte opgelost. Maleisië komt namelijk met de eerste gids voor moslims in de ruimte. Nu kunnen dus ook mensen van deze religie met een gerust hart een tripje naar het universum maken.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.