Reisnieuws

Pleister tegen reisdiarree

Gepubliceerd: 12 jun 2008
1

Reizigersdiarree gaat binnenkort misschien tot het verleden behoren. Een pleister met vaccin tegen de diarree heeft meer dan 70 procent van de mensen die een bezoek brachten aan Mexico en Guatemala beschermd tegen de ziekte.

Het Britse geneeskundetijdschrift The Lancet maakte het nieuws donderdag bekend. Zelfs de mensen die wel geïnfecteerd raakten met het virus, kregen door de pleister geen last van de ergste variant. 'Het is een van de meest opwindende ontdekkingen op het gebied van reismedicatie', aldus de onderzoekers van de Universiteit van Texas in Houston.

Proef met vaccin
Een bedrijf uit de VS heeft de medische pleister ontwikkeld. De plakker is getest op 170 volwassenen die naar Mexico of Guatemala waren gereisd. 59 Van hen kregen het vaccin toegediend, 111 mensen kregen een placebo. Het bleek dat 22 procent van de Placebo-groep buikloop kregen, tegen 15 procent van de groep die wel het vaccin kregen.

Misselijkheid en buikkrampen
De pleister is naadloos en beschermt reizigers tegen de Escherichia coli bacterie, die de buikloop veroorzaakt. De bacterie veroorzaakt vier tot vijf dagen ellende met misselijkheid en buikkrampen. Elk jaar krijgen zowat 27 miljoen reizigers diarree. In Zuid-Amerikaanse landen wordt reizigersdiarree ook wel 'de wraak van Montezuma' genoemd, naar de leider van de Azteken die door de Spaanse kolonisten werd verslagen in de zestiende eeuw.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vaccinaties aan huis

Lange reizen naar verre landen vergen massa's voorbereidingen. Stress! Zoals vaccinaties, waar je tijdig aan moet denken en waarvoor nog die afspraak moet maken bij de GGD. Daar is nu een handig alternatief voor gevonden: Thuisvaccinatie.nl.

0

Reacties van bezoekers Reageer

marieke141

Door: marieke141 • Geplaatst op

dan gaat reisdiarre toch tot het verleden behoren?? of willen julile dat er meer reizigers aan de diarree blijven;)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.