Reisnieuws

Hoe ontloop ik Britten?

Gepubliceerd: 08 jun 2008
0

Duitsers en Britten zijn geen goede combinatie, zo bleek afgelopen week. De Duitse tabloidkrant Bild maakte een handleiding met tips hoe je Britten het beste kunt ontlopen op vakantie. 'Britten gaan alleen de grens over om dronken te worden en seks te hebben', zo stelde de krant.

In de handleiding staat een zwarte lijst met vakantiebestemmingen die worden overspoeld door Britse toeristen en die je dus beter niet kunt bezoeken. Palma, de hoofdstad van Mallorca, staat erop, maar ook Playas de Americas op Tenerife en San Antonio op Ibiza. Malia op Kreta betekent veel 'alcohol, seks en zand' en zou volgens de krant 'dus' veel Britten aantrekken.

Schadevergoeding
De 'oorlog' tussen de Britten en Duitsers begon een paar weken geleden. De Britse toerist David Barnish had een flinke schadevergoeding geëist van zijn Britse reisorganisatie omdat hij in een resort verbleef vol Duitsers. Barnish klaagde dat de strandstoelen binnen de kortste keer door Duitsers in beslag waren genomen en dat de reisleiding alleen maar Duits sprak. Zijn vrouw kon hierdoor geen yogalessen volgen en ook zijn dochters konden geen woord verstaan in de Kids Club. En dat terwijl de luxueuze vakantie toch een luttele 5100 euro had gekost. Barnish eiste een schadevergoeding wegens contractbreuk; zijn reisagent had hem niet verteld dat er veel Duitse klanten zouden zijn.

Onflatteuze foto's
Dat was voor Bild de aanleiding voor de plaatsing van een stel onflatteuze foto's van kotsende Britse jongeren en topless Engelse vrouwen op het strand. Een Duitse jurist werd erbij gehaald om te vertellen dat een dergelijke schadevergoeding andersom nooit mogelijk was geweest, wanneer een Duitser in een Engelstalig resort komt.

Geen racist
Toerist Barnish meldde nog dat hij geen racist was en dat hij het ook niet leuk had gevonden om als enige Brit tussen de Spanjaarden te zitten, of zelfs tussen de Britten. Bild laat het er niet bij zitten, want de krant geeft de tip dat als Duitsers de Britse toeristen willen ontlopen, ze deze zomer naar Oostenrijk of Zwitserland moeten gaan voor het EK. Engeland heeft zich namelijk niet voor het voetbalkampioenschap weten te plaatsen.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Japanse toerist meest geliefd

Japanners zijn veruit de meest geliefde toeristen ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek waarvoor Expedia ruim 4000 hoteleigenaren vroeg naar het gedrag van hotelgasten uit 31 landen.

0
Reisnieuws
Regels voor Olympische toerist

De organisatie van de Olympische Spelen in Beijing heeft een handleiding opgesteld voor toeristen die het sportspektakel komen bezoeken. De hoofdboodschap: toeristen moeten zich netjes gedragen.

0
Reisnieuws
Londen duurste voor toerist

Voor een cultureel tripje naar de Engelse hoofdstad moet je flink wat geld neertellen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een kaartje voor een toeristische trekpleister nergens ter wereld zo veel kost als in Londen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.