Reisnieuws

Bereken je CO2-uitstoot

Gepubliceerd: 06 jun 2008
0

Hoe groen ben jij? Met de nieuwe emmisiecalculator van de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair kun je berekenen hoeveel CO2 een vlucht naar een Finnair-bestemming uitstoot.

Op de website van Finnair kunnen bezoekers een willekeurige bestemming selecteren en kijken hoeveel CO2 het vliegtuig uitstoot. Daarnaast wordt ook de afstand in kilometers getoond en het kerosineverbruik per passagier.

Retourtje Beijing
Ben je bijvoorbeeld van plan om deze zomer naar de Olympische Spelen te gaan, dan is de uitstoot bij een directe vlucht van Amsterdam naar Beijing 585,50 kilo CO2 per persoon. Daarnaast verbruik je per persoon 232 liter kerosine en komt de totale afgelegde afstand op 7826 kilometer.

Auto's vervuilen meer
Door middel van de calculator wil de luchtvaartmaatschappij laten zien dat de vliegvervuiling een stuk minder is ten opzichte van auto's. 'De luchtvaartindustrie is maar voor ongeveer 2 procent van de wereldwijde vervuiling verantwoordelijk', aldus Michael Maas, Sales Director Nederland.

Vergelijken van routes
Met de calculator kun je ook de CO2-uitstoot, brandstofverbruik en afstand van directe vluchten en die van vluchten met overstap met elkaar vergelijken, zodat je de meest milieuvriendelijke route uit kunt kiezen. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot van het vliegtuig vergeleken met die van de auto. De cijfers zijn gebaseerd op het gemiddelde aantal personen en gewicht per toestel.

Ga je binnenkort op vakantie en wil je weten voor hoeveel CO2-uitstoot je verantwoordelijk bent? Surf snel naar de website van Finnair en bereken het met de emissiecalculator!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.