Reisnieuws

Wildlife spotten!

Gepubliceerd: 24 mei 2008
0

Op de website van Columbus verschijnt wekelijks een special met tips voor het spotten van wildlife. Van pandaberen tot tijgers en van gorilla's tot neushoorns.

Spot de gorilla!
Een ontmoeting met de grootst nog levende mensaap in de vochtige Afrikaanse jungle, spreekt enorm tot de verbeelding, vooral na het zien van de film ‘Gorilla’s in de mist’. De berggorilla’s waarmee onderzoekster Dianne Fossey in die film samenleeft, zijn in een klap de meest beroemde ondersoort geworden. Andere soorten zijn de oostelijke laaglandgorilla, de westelijke laaglandgorilla en de cross river gorilla. Het dier is enorm intelligent, maar een van de meest bedreigde dieren ter wereld, door inkrimping van zijn leefgebied, oorlogen, mensenziekten als Ebola (in 2004 stierven zo’n 5.000 dieren door een Ebola-epidemie) en stropers. Klik hier om te lezen hoe je een gorilla spot.

Spot de tijger!
Ongeveer honderd jaar geleden, leefde de tijger in grote delen van Azië, tot in het oosten van Turkije en Rusland. Nu leven er minder dan 3.000 op enkele plekken in India en Zuidoost-Azië. De leefomgeving van de tijger is heel divers, van moerasachtige streken tot dichte bossen. Maar waar ze ook wonen, om op andere dieren te kunnen jagen hebben ze veel ruimte nodig: wel 20 km² (per vrouwtje) tot 100 km² (sommige mannetjes). Om oog in oog te komen staan met de tijger kun je het beste afreizen naar India. Maar wacht niet te lang! De in het wild levende tijger stevent hard af op uitsterven, met name door de mens. Klik hier om te lezen hoe je deze zeldzame dieren spot.

Spot de beer!
De associatie met de knuffelberen, verdwijnt snel als je een bruine beer ziet. Hij is sterkste dier van Europa, zijn Amerikaanse grizzly-verwant kan zelfs tien keer zo groot worden. Toch zijn beren schuw, je moet er geruisloos naar op zoek gaan. Klik hier om te lezen hoe je een beer kunt spotten.

Volgende week: spot de olifant!
Hoeveel olifanten er precies nog in het wild leven is onbekend, schattingen lopen uit een van 200.000 tot 300.000 in Afrika, waar twee soorten leven: de Afrikaanse savanne olifant en Afrikaanse bosolifant. Van Aziatische olifant zijn er naar schatting nog 25.000 tot 30.000 over. Wat is de beste manier om deze olifant te spotten? Je leest het komende week in de special "Olifanten spotten".

Spot de leeuw, jaguar, wolf, neushoorn en het luipaard
De komende weken zet Columbus tips voor het spotten van deze dieren voor je op een rij. Hou de website en nieuwsbrief dus goed in de gaten!
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo kun je gorilla's spotten!

Columbus Magazine geeft elke week tips voor het spotten van wildlife. Van pandaberen tot tijgers. Deze week geeft Columbus tips voor een ontmoeting met een gorilla.

4

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.