Reisnieuws

Vrienden spotten met je mobiel

Gepubliceerd: 12 mei 2008
0

Stel je voor: een kaart op je mobiele telefoon waarop je kunt zien of er vrienden in de buurt zijn en of er een café is om af te spreken. Toekomstmuziek? Niet met de dienst die het Amsterdamse Nulaz.com aanbiedt

TomToms zijn inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar GPS voor op de mobiele telefoon staat nog in de kinderschoenen. Nulaz.com durft het aan om lokatie-informatie te koppelen aan landkaarten op mobiele telefoons. Al jaren belooft de telecommarkt dat mobiele bellers binnenkort op het scherm van hun telefoon kunnen zien waar hun vrienden zich op dat moment bevinden.

Belofte waarmaken
Nulaz wil die belofte waarmaken met een applicatie die je sinds vorige week kunt downloaden van de site. Een punaise geeft de exacte locatievan aan en met een druk op de knop kun je afspreken om elkaar te ontmoeten in het dichtstbijzijnde café. "Of het nou de positie van een vriend is, een evenement of achtergrondinformatie bij een gebouw, we laten het op je telefoonscherm zien", aldus directeur Michiel Munneke in het blad Emerce.

Zelf informatie toevoegen
Geregistreerde gebruikers kunnen via de mobiele telefoon en via internet vrienden spotten en achtergrondinformatie aanvragen.Informatie komt van sites als Iens, Wikipedia, het Uitburo, NL10 en NL20. Maar ook gebruikers zelf kunnen informatie toevoegen. Duitsland had de eer om het programma uit te testen. Voor drie euro kon men daar twee weken gebruik maken van Nulaz en kon men vijf lokalisaties opvragen.

Nederland
In Nederland is het helaas nog niet zo ver. De applicatie is wel te downloaden en te gebruiken, maar vrienden spotten is nog niet mogelijk. Tot nu toe is de positiebepaling echter erg duur. In Nederland rekenen telecomaanbieders hoge tarieven voor het verstrekken van positie-informatie uit hun netwerk.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Bellen van de Mount Everest

Alsof de Mount Everest nog niet genoeg in het nieuws is geweest: na de recordpoging van de Iceman Wim Hofman en het record aantal tochten van een Sherpa, kun je nu mobiel bellen op de Mount Everest. Je kon er eerder al bellen met een satelliettele...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.