Reisnieuws

Grootste cruiseschip ter wereld

Gepubliceerd: 02 apr 2007
0

De Princess Kaguya moet het grootste cruiseschip ter wereld worden. In 2012 is ze klaar en ze meert datzelfde jaar nog bij ons aan. Het schip wordt uitgerust met 55 restaurants, een megawinkelcentrum, een sporthal en bijna tienduizend vierkante meter aan bars, theaters, lounges, zwembaden, fitnessruimtes en speelterreinen voor kinderen.

De reus Princess Kaguya telt twintig verdiepingen, is een halve kilometer lang en biedt plek aan 8400 passagiers. 4500 passagiers is het maximum op de huidige cruiseschepen. Op de nieuwe grootste cruise ter wereld, zijn alleen al vierduizend personeelsleden nodig. In Japan buigen ze zich op dit moment over het concept van de cruise. Binnenkort wordt er besloten wanneer de bouw van dit ‘entertainmentmonster’ van start gaat.

Vorig jaar bleek Amsterdam een steeds populairder wordende cruisebestemming. Passagiers aan boord van een cruise staan er over het algemeen bekend om hun geld te laten rollen. Bij de stop besteden reizigers op één cruiseschip gemiddeld wel € 450.000 in onze hoofdstad, waarvan het grootste deel opgaat in de kroeg. In het jaar 2005 kreeg Amsterdam 105 bezoekjes van deze schepen á la Love Boat, dat is omgerekend meer dan 47 miljoen euro aan inkomsten.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Cruiseschip met pensioen

Het oudste nog varende cruiseschip ter wereld, Queen Elizabeth II, zal in 2009 voor de laatste keer haar ankers uitgooien. Dubai eiland Palm Jumeirah is de gelukkige.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.