Reisnieuws

Vliegtaks: komt 'ie of komt 'ie niet?

Gepubliceerd: 13 mrt 2008
0

Vliegreizigers moeten vanaf 1 juli rekenen op extra kosten. De regering wil dan de vliegtaks invoeren. Maar er is nog hoop: luchtvaartmaatschappijen hebben een kort geding aangespannen om de invoering van de taks te voorkomen.

Reizigers vanaf twee jaar die op Europese bestemmingen vliegen, moeten 11 euro extra betalen en voor bestemmingen buiten Europa 45 euro. Sinds 16 januari rekenen de luchtvaartmaatschappijen de heffing door op alle tickets met een vertrekdatum vanaf 1 juli. De taks geldt alleen voor vluchten vanuit Nederland. Over de terugvlucht hoeft dus geen belasting betaald te worden.

Met de invoering van de vliegtaks wordt de staatskas op jaarbasis met 350 miljoen euro gespekt. Waar dat geld precies naar toe gaat, is onbekend. De regering beweert dat de vliegtaks zou zorgen voor minder vliegverkeer en dus een beter milieu.

Het hele verhaal kan echter nog een staartje krijgen. Alle luchtvaartmaatschappijen die verenigd zijn in de BARIN (Board of Airline Representatives in the Netherlands) en de Nederlandse markt bedienen, komen in actie tegen de belastingmaatregel. Samen met de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en de consumentenbond hebben ze een kort geding aangespannen. Op 19 maart doet de rechter uitspraak en zal blijken of het protest succes heeft gehad. Tot die tijd kunnen alle reisliefhebbers nog protest aantekenen op de actiesite van BARIN.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Samenwerking Schiphol-Lelystad

In de toekomst moet Lelystad Airport een deel van de vakantievluchten van Schiphol overnemen, aldus minister Camiel Eurlings van Verkeer. Schiphol zegt zelf in 2015 op de grenzen van groei te stuiten. Aanleiding van Eurlings’ voorstel om deze maa...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.