Reisnieuws

sQuba, de eerste onderwaterauto

Gepubliceerd: 15 feb 2008
0

Met één druk op de afstandsbediening laat je de Lotus Esprit naar je toekomen. Je stapt in met je ‘babe’ en rijd met hoge snelheid over de weg. Je doet je duikuitrusting aan en glijdt met je auto het kanaal in, met een grijns op je gezicht en het deuntje van James Bond op je radio.

Geen jongensdroom maar realiteit voor Frank Rinderknecht, baas van Zwitsers bedrijf Rinspeed. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone Lotus Elise, maar Rinderknecht heeft van zijn bolide een heuse onderwaterauto gemaakt. De sQuba is geïnspireerd op een soortgelijke onderwaterauto uit de James Bond-film 'The spy who loved me' en kan duiken tot een diepte van tien meter.

Rinderknecht komt elk jaar met een fantasierijk ontwerp voor de autoshow in Genève. In 2004 stak hij het kanaal over in een cabrio met uitklapbare draagvleugels. Twijfels over de uitvoering van de sQuba zijn als sneeuw voor de zon verdwenen nu Rinderknecht een videopresentatie heeft gemaakt. Je kan de auto tussen 6 en 16 maart bewonderen op de autoshow in Genève.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Hangbrug verbindt Java en Sumatra

In Indonesië zijn er plannen voor een dertig kilometer lange hangbrug tussen de eilanden Java en Sumatra. De Indonesische autoriteiten willen de havenplaatsen Merak op Java en Bakauheni op Sumatra door een brug over de Straat Soenda met elkaar ve...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.