Reisnieuws

Oliewerkers stuiten op indianenstam

Gepubliceerd: 14 feb 2008
0

Een Canadees team van oliewerkers is in Peru op een kleine nederzetting gestuit van de Cacataibo, een geïsoleerde indianenstam.

De oliewerkers van het Canadese bedrijf Petrolivera troffen huizen, paden en gebruiksvoorwerpen aan die duiden op de Cacataibo-stam. Volgens de Verenigde Naties is Petrolivera het grondgebied van de Cacataibo binnengedrongen zonder enig respect voor de rechten van de inheemse volksstam.

De Cacataibo's leiden een geïsoleerd bestaan in het centrale Amazonegebied van Peru maar worden sinds de aanleg van een autoweg dwars door hun leefgebied - en de komst van kolonisten, houtkappers en oliefirma’s - ernstig bedreigd. Een ontmoeting met mensen van buitenaf kan fataal zijn. Zo kunnen de Cacataibo's gemakkelijk westerse ziektes oplopen waar ze niet immuun voor zijn. Volgens Survival International vormen de Cacataibo's de meest bedreigde indianenstam in Zuid-Amerika en dient de Peruaanse regering onmiddellijk actie te ondernemen.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eeuwenoude indianen opgegraven

De best bewaarde archeologische vondst van de Cariben wordt eindelijk opgegraven. Zowel de afmeting als de waarde van de vondst - een eeuwenoud plein voor Indiaanse ceremonies in San Juan, Puerto Rico - verbaast de plaatselijke archeologen.

0
Reisnieuws
Nieuwe indianen in Amazone

Wie verwacht dat anno 2007 nog zulke opzienbarende ontdekkingen worden gedaan? Een onbekende indianenstam is opgedoken in het Amazonegebied. Het gaat om bijna 90 indianen die in een ontoegankelijk deel van de jungle 2000 kilometer ten noordwesten ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.