Reisnieuws

Chinezen vieren Nieuwjaar

Gepubliceerd: 07 feb 2008
0

Afgelopen nacht hebben feestvierende Chinezen het jaar van de rat ingeluid. Helaas waren de weersomstandigheden van het Chinese nieuwjaar niet zo feestelijk.

Hevige sneeuwval

Wegens hevige sneeuwval zijn veel mensen in de problemen gekomen. Zo zijn de belangrijkste snelwegen in China geblokkeerd, is de oogst van veel boeren verloren gegaan en wordt het elektriciteitsnetwerk al weken overbelast. Miljoenen Chinezen zitten al twee weken zonder stroom. Ook zijn de afgelopen dagen duizenden mensen vast komen te zitten op treinstations omdat ook het Chinese spoor de weersomstandigheden niet aankon.

Nieuwjaar vieren met familie niet mogelijk

Het transport begint eindelijk weer toegankelijk te worden, maar dit is voor menigeen helaas te laat. Zo konden twaalf miljoen arbeiders niet hun gezin opzoeken voor de nieuwjaarsvakantie. Velen hebben hun gezin al een jaar niet gezien.

Vuurwerk om het monster te verjagen

Het Chinese woord voor nieuwjaar, Xinnian, is afkomstig van een Chinese legende over een in de bergen woonachtig, mensenetend monster genaamd Nian. Dit monster zou elke twaalf maanden op jacht gaan naar nieuw voedsel. Chinesen dachten dat Nian gevoelig was voor geluid en zo ontstond de traditie van het afvuren van vuurwerk tijdens nieuwjaar.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
China verstoot VS

Dat Frankrijk en Spanje de populairste internationale toeristenbestemmingen zijn, was te verwachten. Vanaf 2008 zal China op, een misschien verrassende, derde plek komen te staan, zij vervangen dan de Verenigde Staten. Dit heeft een zegsman van de...

0
Reisnieuws
China herbouwt oude stad

China gaat de veertiende-eeuwse stad Shanhaiguan aan het einde van de Chinese muur restaureren. De stad werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie als legerpost aan zee. De eeuwenoude Chinese Muur is het grootste bouwwerk ter wereld. Geschat wordt dat ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.