Reisnieuws

'Bom' in vliegtuig gesmokkeld

Gepubliceerd: 06 feb 2008
0

Duizenden mensen worden dagelijks op Schiphol gecontroleerd. Toch wist undercover journalist Alberto Stegeman, vermomd als platformmedewerker en bewapend met een toegangspas van een collega, een nepbom in de laadruimte van een vliegtuig te plaatsen. De beveiliging van de nationale luchthaven blijkt zo lek als een mandje.

‘Was ik lid geweest van al-Qaeda, dan had ik dat vliegtuig met 226 mensen aan boord moeiteloos kunnen opblazen. Zonder dat iemand er ooit achter was gekomen dat ik er achter zat,’ vertelt Stegeman in dagblad AD.

Stegeman staat bekend om zijn undercover werk en was dan ook bang dat hij herkend zou worden op de luchthaven. In eerste instantie schakelde hij dan ook een collega journalist in voor de undercover operatie. Deze werd na een screening door de AIVD binnen drie weken aangenomen als platformmedewerker en wist maandenlang met zakken vol nepdrugs door de beveiliging te glippen. ‘Beschikbaar bevonden door de AIVD, terwijl hij bij mij als journalist werkt, nou zeg ik je…’ aldus Stegeman.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De crash op Sao Paulo

In Sao Paulo is vorige week een Airbus A320 van de te korte landingsbaan gegleden. Columbus vergelijkt de lengte van de baan met die van onze eigen Polderbaan.

0
Reisnieuws
Security Scan Schiphol

Vanaf nu wordt de Security Scan ingezet op Amsterdam Schiphol Airport bij de security en douanecontrole van passagiers. In een oogopslag kan dan gezien worden of de reiziger verboden voorwerpen draagt. Dit gebeurt door een straling die wel door de...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.