Reisnieuws

Noodlanding in Jungle

Gepubliceerd: 04 feb 2008
1

Een Boliviaans vliegtuig heeft afgelopen vrijdag een noodlanding moeten maken in een stuk ondergelopen jungle. Hoewel het vliegtuig zwaar beschadigd werd, bleven de 151 passagiers wonder boven wonder ongedeerd.

Het chartervliegtuig van de vliegmaatschappij Lloyd Aereo Boliviano was op weg naar Cobija maar kon wegens een zware storm niet landen. Het Boliviaans toestel heeft zijn vlucht voortgezet naar Trinidad, met de hoop daar wél te kunnen landen. Het mocht niet baten. Het chartervliegtuig had te weinig brandstof om de 590 kilometer naar Trinidad af te leggen, waardoor drie kilometer voor de landingsbaan de motoren uitvielen.

Een van de overlevenden, Braziliaans senaatslid Paulo Bravo, vertelde aan Ebro Radio Network hoe het opeens beduidend stil werd. ‘Ze riepen ‘crash houding!’ ‘crash houding!’ en een paar tellen later raakten we de grond.’

Volgens luchtvaartdeskundigen hebben de passagiers de landing overleefd omdat het toestel geland is op een stuk ondergelopen jungle met veel modder. De modder heeft volgens de experts de schokken van het vliegtuig opgenomen.

De geprivatiseerde luchtvaartmaatschappij Lloyd Aereo Boliviano heeft al langere tijd problemen en is in de afgelopen jaren meerdere keren bijna failliet gegaan.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Reacties van bezoekers Reageer

willemk

Door: willemk • Geplaatst op

op regenachtige avonden in bolivia wisselen expats altijd sterke lloyd-aereo-boliviano-verhalen uit.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.