Reisnieuws

In vier uur naar Sydney

Gepubliceerd: 03 feb 2008
1

Binnen vier uur van Amsterdam naar Sydney vliegen? Het lijkt (verre) toekomstmuziek maar niet als het aan Richard Varvill, technisch directeur van het ruimtevaartbedrijf Reaction Engines, ligt.

Zijn concept voor de Europese Reaction Engine A2 waterstofjet zou niet alleen een snelheid van 5000 kilometer per uur bereiken maar ook nog eens zonder enige CO2-uitstoot rondvliegen. Helaas is het produceren van waterstof in grote hoeveelheden nog niet zo makkelijk. Een ander probleem is dat er nog geen manier is gevonden om waterstof te produceren zonder CO2-uitstoot. En uit je vliegraampje turen tijdens de vlucht is er niet bij. Alleen space shuttle-ramen, die te zwaar zijn voor commerciële vliegtuigen, zouden de hitte kunnen weerstaan die de wrijving van de A2 zou veroorzaken.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Reacties van bezoekers Reageer

ron rinkens

Door: ron rinkens • Geplaatst op


Lijkt me te gek in 4 uur naar Sydney,krijg ik misschien mijn vriendin toch eindelijk zover dat we naar
Down under gaan.
Helaas zal het alleen voor de rijken der aarde te doen zijn.

Ron Rinkens

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.