Reisnieuws

Branson presenteert SpaceShip Two

Gepubliceerd: 24 jan 2008
0

Een vriend probeert je jaloers te maken met zijn vakantie naar het verre Australië. Jij bent niet onder de indruk, want de reis die jij gaat maken is nog iets verder. Branson presenteerde vandaag zijn SpaceShip Two.

Sir Richard Branson heeft al jaren een droom: toeristen de ruimte insturen. De miljardair heeft gister samen met vliegenier Burt Rutan en Will Whitehorn (president Virgin Galactic) de eerste spaceshuttle gepresenteerd. Met deze spaceshuttle, Spaceshiptwo genaamd, hoopt Richard Branson zijn droom waar te maken.

En deze droom lijkt binnenkort uit te komen. Bij de presentatie van de spaceshuttle is bekend gemaakt dat de eerste testvluchten al dit jaar plaatsvinden. Een duidelijke datum is nog niet gegeven. ‘Hoewel wij verwachten de eerste spaceshuttle te zijn die toeristen de ruimte in stuurt, blijft de veiligheid onze grootste prioriteit’, aldus Richard Branson. ‘Totdat wij volledige veiligheid kunnen garanderen, gaan wij de ruimte niet in.’

Om deze veiligheid waar te maken zijn er al vele testen gedaan. Deze testen hebben niet alleen veel geld gekost maar ook mensenlevens. Zo hebben wij al eerder bericht over een mislukte test van Richard Branson's Virgin Galactic. Tijdens deze test is een raketmotor geëxplodeerd. Het kostte drie mensen het leven.

De reis moet een bijzondere ervaring worden voor de toeristen. De spaceshuttle zal met een snelheid van relatief 4023 kilometer per uur vliegen, bijna vijf keer sneller dan een boeing 747. Al tweehonderd toeristen hebben gereserveerd voor de toekomstige ruimtereis. Voor deze speciale ervaring moet wel even 140.000 euro neergelegd worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste vlucht op biobrandstof

Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic gaat in februari een testvlucht uitvoeren met een Boeing 747 die vliegt op biobrandstof. Het is de eerste ‘groene’ demonstratievlucht en heeft als doel de CO² uitstoot door de luchtvaartsector terug te d...

0
Reisnieuws
1e vlucht Virgin in Amerika

Vandaag wordt de luchtvaartmaatschappij Virgin America officieel gelanceerd. Oprichter Richard Branson van Virgin hoopt met deze maatschappij het comfort van de reiziger te verbeteren zonder dat de portemonnee daar de dupe van is.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.