Reisnieuws

Dolfinarium koopt wilde dolfijnen

Gepubliceerd: 14 jan 2008
0

Het dolfinarium in Curaçao raakte vorige week in opspraak toen een dolfijn tijdens een show bovenop drie toeristen sprong. Nu blijkt dat het een wilde, niet getrainde dolfijn betrof die het dolfinarium illegaal gekocht heeft.

In strijd met internationale verdragen kocht het dolfinarium in Curaçao zes wilde dolfijnen uit Cuba voor haar shows. Laetitia Lingren, een van de drie aandeelhouders van de Curaçao Dolphin Academy, heeft haar vertrouwen in het bestuur opgezegd, waarop zij werd ontslagen. Curaçao zou eigen regels hebben opgesteld om onder de verdragen uit te komen, waar Lingren het niet mee eens is. De dolfijn is in Nederland waartoe Curacao behoort een beschermde diersoort en de vangst is daarmee bij wet verboden.

Het dolfinarium kocht de zes wilde dolfijnen uit kostenbesparing. Een wilde dolfijn kost zo'n 125.000 euro, maar een tamme, getrainde dolfijn zo'n een miljoen euro, aldus Lingren.

Veel reizigers hebben de droom eens met dolfijnen te zwemmen. Op steeds meer plekken ter wereld kan je in een afgeschermd deel in zee met dolfijnen zwemmen. Een ogenschijnlijk diervriendelijke activiteit, maar hieruit blijkt maar weer dat schijn bedriegt. Als je wilt zwemmen met dolfijnen, doe dat dan uitsluitend met dolfijnen die in vrijheid leven. Een stuk moeilijker te bereiken, maar beter voor de dolfijnen. Wil je werkelijk zwemmen met wilde, vrije dolfijnen? Tuimelaars, vlekdolfijnen en meer vind je in de laatste Columbus editie, waar een complete Onderwater Wildplanner in staat!

Ook een van de Reisreporters heeft een leuke tip als je met dolfijnen wilt zwemmen: Klik hier.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.