Reisnieuws

Zaterdag reisgadgetdag!

Gepubliceerd: 12 jan 2008
0

Ook in de reiswereld schieten rare gadgets als paddestoelen uit de grond. Twee leuke voorbeelden zijn de sQuba (een duikauto!) en de Tonke camper, beiden vervoermiddelen met een knipoog naar de avontuurlijke reiziger.

In maart dit jaar vindt de Geneva Motor Show plaats, waar Rinspeed haar nieuwe model toont: de sQuba. Dit is een raceauto waar je mee kunt duiken. Of een duikmachine ontworpen als raceauto. Hoe dan ook, de vergelijking met de auto waar James Bond ooit de zeebodem mee ontdekte is snel gemaakt, maar je zult je smoking helaas toch moeten vervangen voor een duikuitrusting. Een pluspunt is dat de duikauto geen koolstofuitstoot genereert. De auto is voorzien van open dak, dus nattigheid is gegarandeerd. De auto kan tien meter diep en rijdt ook op het vasteland. Dit zou voor de gedreven duiker wel eens een heel mooi zondagswagentje kunnen worden.

Ben je niet zo'n snelle duikelaar, maar ga je liever met je gezin op vakantie, dan is het huren van een camper een idee. Veel avonturiers zien camperreizen als iets burgerlijks (en wat is daar eigenlijk mis mee?), maar zelfs zij lopen warm bij het zien van de Tonke campers. Geen lelijk wit aluminium of gammele uittrektafeltjes, deze campers zien eruit als luxe zigeunerwagens. Maak een gezinstripje met deze camper en je wordt overal ontvangen als 'die stoere zigeunerfamilie uit Holland'. Neem wat hoofddoeken en tamboerijnen mee en je weet er misschien nog wel een gratis maaltijd uit te slepen. We blijven tenslotte Hollanders.

Je huurt een Tonke camper vanaf € 495 per week.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.