Reisnieuws

Hotels bieden oplossing allergie

Gepubliceerd: 09 jan 2008
0

Een op de vier reizigers heeft in meer of mindere mate last van allergie, variërend van lichte hooikoorts tot zware astma. Een nieuwe trend onder enkele grote hotelketens biedt uitkomst: voor een kleine bijbetaling kunnen allergische reizigers in een hypoallergeen gereinigde kamer overnachten, volledig pollen-, stof- en mijtvrij.

Voor een doorsnee schoonmaakploeg is het onmogelijk alle mijt, rookresten, pollen en chemische of dierlijke achterblijvers weg te poetsen. Daar is grover geschut voor nodig, hebben veel allergische reizigers ervaren. Zij verlaten een hotelkamer vaak met veel last van hun allergie. Een hotelkamer staat bloot aan verschillende gasten die allemaal hun eigen bacteriën meebrengen. Bovendien blijkt dat de helft van alle hotels huisdieren toelaat. De dierlijke proteïne die een kat achterlaat kan voor een astmapatiënt zelfs levensbedreigend zijn. Dus bieden steeds meer hotels 'Pure Rooms' of 'Enviro-Rooms'.

Hoe het hotelmanagement de kamers zo kraakhelder krijgt, verschilt per keten. Het concept Pure Rooms behoort tot Pure Solutions NA, een organisatie die de kamers reinigt voor diverse hotels. Het reinigingsproces betreft een luchtbehandelingssysteem, aangepaste watertoevoer en speciale hypoallergene kussenslopen. Ook wordt de hotelkamer bewerkt met een hoge concentratie ozon, dat alle levende organismen uitroeit. Daarna wordt de kamer besproeid met Pure Shield, dat een statische lading heeft en voorkomt dat bacteriën en virussen zich ergens aan hechten. Ook wordt de lucht in de kamer continu ververst.

Environmental Technology Solutions komt met een andere, goedkopere oplossing voor het verwijderen van allergie-vijanden. 'We hebben alles in de kamer geanalyseerd en in plaats van de objecten te reinigen, hebben we ze eenvoudigweg verwijderd. We hebben geen tapijten in onze kamers, geen gordijnen. Door die twee weg te laten, waren we in staat de bacteriële kolonie in de kamer met 92 procent te reduceren', aldus de woordvoerster. De organisatie heeft onder meer het Hilton Hotel van enkele Enviro-Rooms voorzien.

Andere hotels die investeren in hypoallergene kamers zijn bijvoorbeeld de hotelketens Marriot's, Four Seasons, Millenium Broadway en Wyndham. Voor een bijbetaling van zeven tot tien procent van het kamertarief kunnen gasten zonder gesnotter van hun nachtrust genieten. De reacties zijn tot dusver enthousiast en uitbreiding van het concept naar meer hotels en ketens wordt verwacht.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Slaap in een aquarium

Een uurtje ten westen van Stockholm ligt een typisch Zweeds rood huisje waar je in kunt logeren. Bóooring...? Echt niet!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.