Reisnieuws

Vliegticket boeken zonder taks

Gepubliceerd: 07 jan 2008
1

Wil je dit jaar nog een vliegticket boeken naar een verre bestemming? Dan is dit je kans om het ticket ‘goedkoop’ te boeken. Als je nu vluchten na 1 juli boekt, hoef je de vliegtaks die op 1 juli van start gaat, nog niet te betalen. Veel aanbieders hebben deze taks nog niet opgenomen in hun reserveringssysteem.

KLM en een aantal andere luchtvaartmaatschappijen hebben de nieuwe milieuheffing op vliegtickets nog niet in hun reserveringssystemen verwerkt. De ANVR heeft van KLM de garantie gekregen dat reizigers niet later alsnog de vliegbelasting moeten betalen. De vliegtaks zorgt hierdoor voor een run op boekingen van verre vluchten, die voor de periode na de invoering worden gereserveerd.

E-bookers, een van de grootste reisbedrijven die tickets via internet verkoopt, registreert een uitzonderlijke groei in de afgelopen twee maanden. ‘Tot nu toe werden vliegtickets gemiddeld zo’n negentig dagen van tevoren geboekt, maar die vooruitboekperiode is nu gestegen naar 135 dagen’, aldus directeur Michiel Delaere.

De luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol zijn gevestigd en ook de luchthaven zelf hebben nog steeds plannen om de belastingheffing juridisch aan te vechten.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegen fors duurder door taks

De vliegtaks maakt vliegen vanuit Nederland steeds duurder. Vooral prijsvechters merken dit en verlaten massaal Schiphol. Waardoor je als reiziger straks veel meer betaalt voor een vliegticket.

0

Reacties van bezoekers Reageer

jannettebuitenman

Door: jannettebuitenman • Geplaatst op

Nou KLM heeft via internet gewoon tax berekend voor een trip naar Suriname in september ...270,-- alleen al aan tax.. dus die "goedkopere vluchten zonder tax" kun je op je buik schrijven..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.