Reisnieuws

Tv-serie vulkaanuitbarsting

Gepubliceerd: 27 dec 2007
0

Vanavond is de tv-premiere van ‘Supervolcano: Real Time Apocalypse’, een voorspellende documentaire over een een grote ramp die ons volgens de makers te wachten staat. Het magma dat onder de schijnbare kalmte van het Amerikaanse Yellowstone Park borrelt, komt tot uitbarsting in een supervulkanische periode. Met gevolgen voor de hele wereld.

In de twee uur durende documentaire op Discovery Channel doen Michael Riley en Gary Lewis verslag van een fictieve, enorme vulkanische eruptie. Ze baseren zich op 'wetenschappelijk bewijs, geloofwaardige voorspellingen en diepgaand onderzoek van vooraanstaande geologen'. Geologen in dienst van het Yellowstone Park zouden alarmerende verschijnselen waarnemen.

In het eerste deel van de documentaire wordt de mogelijke impact van een mega-uitbarsting getoond. In het tweede deel van het docudrama wordt de omvang van de voorspelde uitbarsting specifiek in Yellowstone duidelijk. De verwoestende lange termijngevolgen van de ramp beginnen over de hele wereld merkbaar te worden; miljoenen mensen raken dakloos, gewassen worden beschadigd en watervoorraden komen in gevaar.

‘Supervolcano: Real Time Apocalypse’ is vanavond om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Vulkaan Colombia ontwaakt

Na vijfhonderd jaar slaap is de vulkaan Nevado del Huila in Colombia weer actief. Zowel gisteren als dinsdag barstte de hoogste actieve vulkaan van het land uit, met modderlawines en overstromingen als gevolg. 3500 Omwonenden zijn geëvacueerd, hu...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.