Reisnieuws

Wereldmuziek onder de boom

Gepubliceerd: 22 dec 2007
0

Kerstcadeaus kopen. Iets wat we meestal tot het laatste moment uitstellen. We rennen door menigtes, trotseren winkelbrede wachtrijen en drijven onszelf tot waanzin om eens iets anders te bedenken dan een afgezaagd parfummetje. Het kerstidee van Columbus: de wereld in muzieknoten, oftewel wereldmuziek, van Putumayo.

Het muzieklabel Putumayo werd opgericht uit liefde voor wereldmuziek en dat is te horen. Elke cd heeft haar eigen land of thema, om helemaal in de reisstemming te komen. Wat dacht je van Latin Jazz, Tango around the World of New Orleans Brass? De covers zijn voorzien van kleurrijke ontwerpen van de kunstenares Nicola Heindl, die voorheen ook ontworpen heeft voor bijvoorbeeld Vogue en Marie Claire.

Op elk album komen artiesten aan bod die voorheen niet buiten hun grenzen te beluisteren waren. Het mooie van Putumayo cd's is dat ze bijdragen aan tal van goede doelen. Dus als je een cd koopt genaamd Brazilian Playground, dan draag je ook wat bij aan de ontwikkeling van kinderen in Latijns-Amerikaanse landen. Een mooie kerstgedachte, die we vast moeten houden. Daarom geeft Columbus Putumayo cd's weg. Houd dus de winpagina in de gaten!

Is Putumayo echt iets voor jou? Eneida Marta, muzikante uit Guinea-Bissau, treedt op tijdens de Putumayo World Party in het Tropenmuseum in Amsterdam, op zondag 10 februari 2008. Ook spelen dj's uit onder meer de Ivoorkust een mix van wereldmuziek, zodat je die kerststollen en oliebollen er weer vanaf kunt swingen. Zie voor meer info: Putumayo Events

De cd's van Putumayo zijn te koop in cd-winkels, cafés, gezondheidswinkels, musea, boekwinkels en cadeauwinkels.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.