Reisnieuws

Minder vliegen door taks

Gepubliceerd: 24 dec 2007
0

Maar liefst vijftien procent van de Nederlanders overweegt in 2008 niet meer met het vliegtuig op reis te gaan door de vliegtaks. Dit blijkt uit een enquête van Holiday Cars.

Doel van dit onderzoek was vaststellen hóe de consument in 2008 zijn komende reis kiest en naar welke bestemming ze uiteindelijk besluiten te gaan.

Volgens Robbert Jan Meerpoel, directeur van Holiday Cars, heeft de politiek aangegeven dat er geen grote gevolgen voor de reisbranche zouden ontstaan. Nu uit dit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders daadwerkelijk zijn reisgedrag wilt veranderen, denkt Meerpoel dat de reisbranche wel degelijk schade zal ondervinden: ‘Veel van de consumenten die eerst het vliegtuig namen, zullen nu met de auto gaan en zélf hun vakantie inrichten. Zo loopt de reisbranche veel klandizie mis’.

De bedoeling van het kabinet was dat de heffing op vliegtickets zou leiden tot een schoner milieu. Het Natuur- en Milieu Planbureau berekende echter al dat er door deze maatregel niet minder gevlogen zou worden. Het tegendeel lijkt nu dus bewezen.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegen fors duurder door taks

De vliegtaks maakt vliegen vanuit Nederland steeds duurder. Vooral prijsvechters merken dit en verlaten massaal Schiphol. Waardoor je als reiziger straks veel meer betaalt voor een vliegticket.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.