Reisnieuws

Ecoboot doet recordpoging

Gepubliceerd: 20 dec 2007
1

1 maart 2008 wordt het startschot gegeven voor de recordpoging van de ecoboot, genaamd Earthrace. De boot gaat een poging doen om het snelheidsrecord ‘om de wereld varen’ te verbreken, om aandacht te vestigen op de mogelijkheden van biobrandstof.

De Earthrace is de snelste boot die vaart op biobrandstof. Het is de bedoeling dat de boot, die in Nieuw-Zeeland is gebouwd, in 65 dagen om de wereld vaart. Hiermee zou het bestaande record met tien dagen verbeterd worden. Het doel van de rondreis is om mensen bewust te maken van de milieu- en energieproblemen, zodat de politiek meer aandacht gaat besteden aan het produceren van biobrandstof.

De boot zal vanaf de start in Valencia via de Pacifische, Atlantische en Indische Oceaan weer terugkomen in Valencia. De bemanning bestaat uit vier mensen en sponsoren mogen eventueel een stukje meevaren. Op de twaalf tussenstops wordt de brandstof aangevuld. Dat het gemakkelijk is om aan biobrandstof te komen bewijst kapitein Pete Bethune. Hoewel de man erg dun is heeft hij na een liposuctie 100ml brandstof geproduceerd. Nu kan de Earthrace in ieder geval weer een stukje vooruit!
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Regenwoud Guyana te koop

Guyaanse president Bharrat Jagdeo wil het tropisch regenwoud van Guyana aan Groot-Brittannië geven in ruil voor ontwikkelingsgeld, als middel tegen de armoede in het land. Bovendien zou het toeziend oog van Engeland de houtkap moeten tegengaan.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Groen en onbekend stukje India

Geen nieuws is goed nieuws normaal gesproken. Dat geldt niet voor Sikkim, de deelstaat in India ter grootte van 20% van Nederland, die bericht dat ze meer ecotoeristen wil aantrekken om het bergparadijs ‘groen’ te houden. Niet voor niets is de c...

0

Reacties van bezoekers Reageer

jelmer

Door: jelmer • Geplaatst op

Het klinkt allemaal heel mooi dat bio brandstoff maar laten we vruchtbaar land gewoon gebruiken om ons te voeden ipv ermee te vliegen, rijden of varen. Blijft er maar gewoon olie in gooien, die gaat vanzelf op en dan komen er vanzelf rendabele manieren om ons voort te bewegen.

electicteit uit zonne energie heeft toch echt de toekomst
maak daar weer waterstof van
daar kan dan weer prima op gevaren of gereden worden
in een iets verdere toekomst natuurlijk!

of gewoon direct
http://www.happynews.nl/2010/03/10/planetsolar-de-grootste-boot-op-zonne-energie/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.