Reisnieuws

Film: voetballende boeddha's

Gepubliceerd: 08 dec 2007
0

11 december zal ‘The Forbidden Team’ nogmaals vertoond worden. Deze internationaal bekroonde documentaire gaat over de eerste interland van het Tibetaanse voetbalelftal.

Ondanks de tegenstand van China en de voetbalbond FIFA werd in 2001 de eerste wedstrijd van Tibet tegen Groenland gespeeld. In 2003 was de première van de documentaire die de aanloop naar en de wedstrijd zelf vastlegde. Een groep Denen en Tibetanen verwezenlijken hierin een droom door een voetbalelftal samen te stellen die bestaat uit verbannen Tibetanen. De documentaire laat zien dat dit niet zonder problemen gaat.

The Forbidden Team’ wordt omschreven als: ‘een humoristische documentaire over een cultuurschok, dromen die uitkomen en voetbal zoals Boeddha het gespeeld zou hebben’.

De Tibetaans voetbalcoach Kalsang Dhondup is van 25 november tot 17 december op uitnodiging van de International Campaign for Tibet in Nederland. In zijn aanwezigheid wordt dinsdag de documentaire vertoond in het verzetmuseum Amsterdam.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Milarepa moet je zien!

Vandaag gaat de inspirerende film Milarepa in première. De film voert je naar het Tibet van de elfde eeuw, met beelden van prachtige landschappen en unieke leefwijzen. Grote kans dat je na het zien van de film een retourtje Tibet boekt!

0
Reisnieuws
China boos om prijs Dalai Lama

Vandaag krijgt de Dalai Lama de Congressional Gold Medal uitgereikt door president Bush. De Chinese overheid reageert verontwaardigd en zelfs kwaad op dit nieuws.

0
Reisnieuws
Met de trein naar Tibet

De Qinghai spoorlijn, de hoogste spoorlijn ter wereld, heeft Tibet voor reizigers een stuk toegankelijker gemaakt. De spoorlijn is sinds vorig jaar juli in gebruik. Anderhalf miljoen reizigers hebben inmiddels gebruik gemaakt van de 1142 kilometer...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.