Reisnieuws

Wintersport zonder sneeuw

Gepubliceerd: 06 dec 2007
0

Met lede ogen kijken skiresorts in de Alpen toe hoe de gletsjers smelten en sneeuwvelden krimpen door de klimaatverandering. Hoe moet dat als er straks helemaal geen sneeuw meer ligt: de sneeuwmachines nog maar een tandje harder laten werken?

Je zou zeggen: verzin activiteiten die niet afhankelijk zijn van wel of geen sneeuwval. En dat wordt al gedaan: veel mensen laten zich reeds verwennen in een van de luxe spa’s van Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. En dat is inspirerend. Met name voor koploper Zwitserland.

In het Zwitserse Davos praat iedereen al over de bouw van een futuristische, ruimteschip-achtige InterContinental Resort ontworpen door eco-architecht Matteo Thun, dat klaar moet zijn in 2010. Het zal behalve 186 luxe kamers ook winkels, conferentiezalen en natuurlijk een enorme spa herbergen. Het hotel wordt net als veel andere resorts in de Alpen die hun deuren al openden, een hele nieuwe wereld binnen de stad. 'Veel mensen zeggen: jullie zitten ver boven de kritische lijn waar skigebieden problemen zullen ondervinden,' aldus Armin Egger, voormalig directeur van Davos Toerisme, 'Maar over vijftig, honderd jaar is veertig procent van de skigebieden in de Alpen verdwenen. Dan zijn ook wij aan de beurt.'

Foto boven: Nu ligt er nog sneeuw rond het spazwembad van Hotel Tschuggen in Arosa, Zwitserland. Maar voor hoe lang nog?
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.