Reisnieuws

Adriaan van Dis in Afrika

Gepubliceerd: 06 dec 2007
0

Schrijver Adriaan van Dis lijkt iets met Afrika te hebben. Zo schreef hij eerder al twee reisromans over het continent: Het beloofde land (1990) en In Afrika (1991). Vanavond gaat zijn zevendelige documentaireserie over Zuid-Afrika, Namibië en Mozambique in première: Van Dis in Afrika.

Komend voorjaar is de serie te zien op tv. Van Dis reisde twee maanden lang door Zuid-Afrika, Namibië en Mozambique op zoek naar parallellen en contrasten met onze eigen West-Europese samenleving, waarin de omgang tussen verschillende etnische, religieuze en sociale groepen steeds moeizamer en problematischer lijkt te worden. Een thema dat ook behandeld wordt in zijn nieuwe roman De Wandelaar, die onlangs is verschenen. Hij praat op zijn reis door Afrika met de meest uiteenlopende types, van mijnwerkers tot politici, via taxichauffeurs en musici, tot aidspatiënten, priesters, werkeloze jongeren, studenten en voormalige vrijheidstrijders.

Premiére vanavond in Het Ketelhuis te Amsterdam, aanvang 19.30 uur. Vanaf 6 januari iedere zondagavond om 20.15 uur op Nederland 2.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.