Reisnieuws

Mobiel bellen in vliegtuig

Gepubliceerd: 22 okt 2007
5

Eind dit jaar kun je mobiel bellen tijdens je vlucht. Met de introductie van nieuwe technieken en een aanpassing in de wet is mobiel bellen in vliegtuigen dan niet langer verboden.

Het gevaar van mobiel bellen tijdens een vlucht is op dit moment de mogelijke verstoring van navigatieapparatuur. Een mobiele telefoon zoekt contact met gsm-masten helemaal op de grond, waardoor het uitgezonden signaal erg sterk wordt. De introductie van kleine gsm-antennes op vliegtuigen lijkt dat probleem te gaan verhelpen. De eerste maatschappij die het mobiel bellen introduceert is Air France. KLM blijft de nieuwe techniek weren omdat hun klanten er geen behoefte aan zouden hebben. Vodafone gaat als eerste maatschappij het vliegtuigbellen bieden, voor een bedrag van 3,50 euro tot 4,50 euro per minuut.

Een onderzoek van Telenot en ARINC wees vorige maand uit dat ongeveer vijftig procent van de reizigers blij is met de invoering van mobiel bellen op vluchten, terwijl andere reizigers er absoluut geen behoefte aan hebben de telefoongesprekken van hun medereizigers aan te moeten horen. Ook andere onderzoeken laten een grote verdeeldheid tussen reizigers zien.

Columbus wil graag jouw mening weten. Laat hieronder je stem horen: ben je VOOR of TEGEN mobiel bellen tijdens vluchten en natuurlijk: WAAROM?
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Tarieven buitenland omlaag

Je bent je ook vast wel eens rotgeschrokken toen je je telefoonrekening binnenkreeg vlak nadat je op vakantie was geweest. Rekeningen van honderden euros zijn geen uitzondering. Eventjes naar huis bellen met je mobiel in het buitenland is onbetaal...

0

Reacties van bezoekers Reageer

mandy en peppi

Door: mandy en peppi • Geplaatst op

ik denk dat als je ziet welke tarieven ze per minuut gaan vragen ( 3.50 / 4.50 euro per minuut) ze echt geen onzin gesprekken gaan voeren.
Vooral zakelijke gesprekken en evt aankondiging vertraging of noodoproepen zullen denk ik gedaan worden .
En je kan dan in ieredgeval ook gewoon smsen en daar heet toch niemand last van?
En als je dan iemand naast je hebt zitten die wle gaat bellen voor een onzinnig gesprek dan la je je toch suf omdat he weet dat ze 4.50 euro per minuut betalen! Ha Ha Ha!

Els001

Door: Els001 • Geplaatst op

asjeblieft niet! in de bus zit je maar tijdelijk en dan is zo'n eenzijdig onzingesprek nog wel te behappen, maar je zal toch urenlang naast zo'n kletsmajoor zitten, je kunt immers niet weglopen. Verbieden! eigenlijk overal.

Skybreaker

Door: Skybreaker • Geplaatst op

Het lijkt me echt vreselijk als we al die onzin gesprekken nu ook in een vliegtuig te moeten gaan aanhoren. In een trein is het al bijna niet meer te doen, laat staan in een dichtbevolkt vliegtuig. Ik ben geen KLM fan maar ik vind het een goed besluit om dit voorlopig te weren. Of je krijgt straks GSM en non-GSM stoelen, misschien is dat ook wel een oplossing.

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

Lijkt me helemaal niks ! Je hoort overal op straat en in winkels enz. ook al die mobieltjes..... Ik vind dat geen fijne ontwikkeling. Ik hoef echt niet de gesprekken van mijn buurman of buurvouw te horen...

Van mij mag het verbod van kracht blijven!!

arjen-helga

Door: arjen-helga • Geplaatst op

Het is bijna niet te geloven: de terreur van die domme mobieltjes dringt dus blijkbaar ook het lichtruim binnen. En aanbod creëert vraag en er zullen dus vast en zeker weer de nodige "interessante" gesprekken gevoerd gaan worden, gesprekken die zo dringend zijn dat wachten tot na de landing niet aan de orde is.
Dit is alweer zo'n aanbod waar alleen de telefoonmaatschappijen belang bij hebben. Wat mij betreft: blijven verbieden!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.