Reisnieuws

Hotel rond de maan

Gepubliceerd: 03 okt 2007
0

Deze week maakte Virgins’ voorman Branson bekend dat hij naast een ruimtehotel tevens het eerste hotel gaat lanceren dat in een baan rond de maan zal vliegen.

Branson wil dat ruimtegasten in zijn hotel een uitstapje kunnen maken naar de maan met een tweepersoons ruimteveer. Virgin Galactic maakt hiermee kans op de prijs die Google in samenwerking met X Prize Foundation op 14 augustus bekend maakte. De eerste particuliere onderneming die een voertuig op de maan weet te krijgen, wint twintig miljoen dollar. Het voertuig mag onbemand zijn, maar moet minimaal vijfhonderd meter afleggen en de trip moet beeldmateriaal opleveren. Als er op de maan iets bijzonders gevonden wordt, komt er nog eens een bonus van vijf miljoen bovenop het prijzengeld.

De vluchten van Virgin Galactic zullen vertrekken van Spaceport America, een ruimtehaven in Nieuw-Mexico. Wie weet is een ruimtereis over tien jaar net als de Bahamas het summum voor je huwelijksreis…
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1e vlucht Virgin in Amerika

Vandaag wordt de luchtvaartmaatschappij Virgin America officieel gelanceerd. Oprichter Richard Branson van Virgin hoopt met deze maatschappij het comfort van de reiziger te verbeteren zonder dat de portemonnee daar de dupe van is.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.