Reisnieuws

Geprinte tickets verleden tijd

Gepubliceerd: 29 aug 2007
0

Reizigers kunnen vanaf 1 juni 2008 alleen nog gebruik maken van Elektronische Tickets. Dat maakte de organisatie IATA (International Air Transport Association) maandag bekend. De geprinte tickets behoren vanaf die datum tot het verleden.

Meer dan 240 luchtvaartmaatschappijen zijn bij IATA aangesloten. Samen verzorgen zij 94 procent van de internationale vluchten. Het gebruik van E-Tickets is in de afgelopen vier jaar vervijfvoudigd, tot 84 procent. Vanaf volgend jaar zal dit percentage op honderd liggen, aldus de woordvoerder van IATA.


Het volledig afschaffen van de geprinte tickets scheelt de luchtvaartmaatschappijen wel negen euro per passagier. Bovendien betekent deze maatregel dat er jaarlijks 50.000 volwassen bomen gespaard blijven. Wat het economisch voordeel voor de reizigers wordt, is onbekend.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
50.000 Gratis tickets bij Ryanair

Ryanair is begonnen met een tweede ronde Summer Sale. Alleen vandaag (12 juli) nog kun je een van de 50.000 gratis tickets boeken. Ja, je leest het goed: gratis! Boeken kan afhankelijk van de beschikbaarheid voor reizen in september en oktober.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.