Reisnieuws

KLM waar is mijn bagage

Gepubliceerd: 07 aug 2007
0

De angst van sommige reizigers voor het verliezen van hun bagage is niet helemaal onterecht. Dit bleek uit kwartaalstatistieken van de Association of European Airlines (AEA). De uitslag van KLM valt wat tegen, Air Malta is de grote winnaar.

KLM scoorde een stuk lager dan bij het laatste onderzoek: per duizend passagiers verliest de maatschappij 17,8 stuks bagage, wat 1,4 koffers meer is dan in 2006. In 2005 verloor KLM nog gemiddeld 19,1 koffers. Van de Europese maatschappijen scoorden alleen British Airways (28 stuks) en TAP (23,5 stuks) slechter. Alitalia en Lufthansa presteerden iets beter dan KLM, beiden met 17,7 kwijtgeraakte koffers.

KLM wijt de slechtere score aan de problemen die Schiphol Airport lange tijd had met het afhandelen van de bagage, een probleem dat volgens een woordvoerder van KLM nu verholpen is.

De maatschappij die als beste uit de bus komt is een kleintje: Air Malta verliest per duizend passagiers slechts 3,2 koffers. Zeven maatschappijen, waaronder bmi, Aer Lingus en Virgin Atlantic, weigerden de gegevens over zoekgeraakte bagage voor het onderzoek vrij te geven.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Koffers volladen in China!

Je kent het wel, je gaat op reis en de koffers moeten weer gepakt worden. Voor de meeste mensen zorgt dat toch wel voor (kleine) probleempjes, want wat wordt meegenomen en wat wordt thuisgelaten? Uniek op de vluchten van China Southern Airlines (C...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.