Reisnieuws

Digitaal paspoort gehackt

Gepubliceerd: 06 aug 2007
0

Hacking-expert Lukas Grunwald heeft een manier gevonden om met een digitaal paspoort het controlesysteem op vliegvelden te laten crashen. Dit zou betekenen dat alle paspoorten die daarna gescand worden, vals of niet, mogelijk geaccepteerd worden.

Vorig jaar liet Grunwald zien hoe hij de chip in de paspoorts kon klonen, nu is hij ook in staat deze te vervangen voor een code die het scansysteem op vliegvelden crasht. Hij is erin geslaagd twee paspoortsystemen van verschillende producenten te laten crashen. Andere systemen zijn volgens hem niet veiliger.

De Organisatie voor de Internationale Burgerluchtvaart, onderdeel van de VN, stelt daarom voor een echte vingerafdruk in het digitale paspoort te laten opnemen. Helaas is deze methode enkele jaren geleden ook gekraakt, door Japanse onderzoekers. Zij plakten gelatine nepafdrukken op hun vinger.

Afgelopen weekend is Grunwalds’ vinding besproken tijdens de DefCon Hacker conferentie in Las Vegas. Het resultaat daarvan is nog niet bekend.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Slaapcabines op Schiphol

Een cabine van negen vierkante meter, in een hip designjasje gestoken, waar mensen een paar uurtjes kunnen bijkomen in een comfortabel bed of zich even kunnen opfrissen in een luxe badkamer. Dat is het concept van Yotel, die begin 2008 een nieuw h...

0
Reisnieuws
Revolutionair vliegtuig op komst

De tijd dat we onze huidige vliegtuigen alleen nog kunnen bewonderen in musea is dichterbij dan we denken. Boeing en een projectgroep van studenten en professoren aan de TU Delft werken hard aan een revolutionair ontwerp van hét toekomstige vlieg...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.