Reisnieuws

Vertalen met je mobiele telefoon

Gepubliceerd: 14 feb 2007
0

Jezelf verstaanbaar maken in een ander land wordt een stuk makkelijker met je mobieltje! Steape, een leverancier van software voor telefoons, heeft speciale vertaalmodules voor 17 vreemde talen gelanceerd. Met dit programmaatje op je gsm kan je een ingesproken zin via de speaker afspelen in een andere Westerse taal, zoals Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans. Maar ook in Timboektoe en verder weg komt het van pas: wat dacht je van Arabisch, Russisch, Japans en Mandarijn? Meer talen zijn nog in ontwikkeling.

Steape is een bedrijf met een missie: ze wil dat mensen de wereld om zich heen beter begrijpen. Door het afspelen van geluidsfragmenten wanneer en waar je dat wil, wordt communiceren makkelijker, aldus Steape. Reizigers kunnen kiezen uit een viertal producten:
- De Mini Speaking Dictionary, circa vijfhonderd woorden waarmee je je uit de voeten kunt maken;
- Steape Travel, circa honderd handige zinnen;
- Steape Local, waarmee antwoorden en vragen van locals worden omgezet naar de taal van de reiziger;
- Steape Knowlegde, met basisgegevens van een bepaalde taal, zoals cijfers en dagen.
De Steape Knowlegde is een gratis extensie bij een van de andere modules, verkrijgbaar in de prijs variërend van € 3 tot € 3,50. De modules werken op vrijwel elke mobiele telefoon, voorwaarde is wel dat je mobieltje een geheugen heeft van 500kb, een multimediafunctionaliteit (bijv. mp3) en kan werken met op Java gebaseerde programma’s.
www.steape.com
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Hollands voor Brusselse kelners

In Brussel kun je binnenkort je drankje ook gewoon in het Nederlands bestellen, dankzij het Huis van het Nederlands, een Brussels taalinstituut. Kelners in deze stad worden vanaf nu gemotiveerd om minstens een paar basiszinnen in het Nederlands te...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.