Reisnieuws

Ninja restaurant in Taipei

Gepubliceerd: 22 feb 2010 0
In Taipei, de hoofdstad van Taiwan, is vorige maand het restaurant ‘Ninja’ geopend. Namen kunnen veel zeggen en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan.
Bij binnenkomst in Ninja loop je als gast eerst tegen een stroompje water en een scherm met een waterval. Het wachten op de brug die je over het water brengt, geeft je enkele minuten de tijd om de eerste indrukken op je in te laten werken. Zo kun je je ondertussen voorbereiden op de rest van het spektakel, dat in de duistere eetzaal plaatsvindt.

Zwaarden

De bediening is gekleed in zwart en rood en zwiert met zwaarden en vuur terwijl je als gast geniet van je maaltijd. Ondertussen kijk je naar magische shows en cabaretvoorstellingen.

Vuur

Serveersters brengen de gasten speciale menukaarten die op tafel in brand worden gestoken en zo verdwijnen. Je moet zelfs niet opkijken van vlammen die als slangen over de tafel kruipen. Foto’s maken van dit spektakel is geen probleem.

Cultuur

Ninja’s, die aparte strategieën hadden voor het voeren van oorlog zijn nog altijd een bekend en blijvend thema in de Japanse cultuur. De Japanse keuken en cultuur zijn populair in Taiwan.

Themarestaurants

De eigenaar Ou Chia-wei heeft altijd al een bijzondere interesse voor ninja’s gehad: 'Deze strijders stralen iets mysterieus uit en geven een extra dimensie aan ons eten.' Behalve Ninja heeft hij ook nog een themarestaurant waar je je waant in een ziekenhuis.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Onverwachte tip: zet Zuid-Engeland op je radar

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, je kunt het vinden in dit onderschatte deel van Engeland!

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet...

Attractiepark Venetië kondigt bizarre regels aan

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande maatregelen wil introduceren om de toeristenstroom te reguleren.

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande m...

Ontmoet: de laatste koppensnellers van India

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat mensen onthoofdt en daarmee indrukwekkende gezichtstatoeages verdient, dreigt zelf uit te sterven.

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat me...