Reisnieuws

Domste vragen van 2009

Gepubliceerd: 01 jan 2010
5

Heb jij je ooit afgevraagd hoe laat het monster van Loch Ness gevoerd wordt, of waar de Boston Tea Party plaatstvindt? Dat je je soms niet verdiept in je nieuwe vakantiebestemming, hoeft nog geen zonde te heten. Maar dan mag je wel oppassen dat je niet op de lijst met 'domste toeristenvragen van het jaar' belandt.

Toeristenbureaus van over de hele wereld werd gevraagd wat de domste vragen waren, die ze in 2009 gesteld zijn. De antwoorden waren verrassend en soms ook wel hilarisch.

Naar het strand

Zo vertelt Jennifer Haz van het toeristenbureau in Miami dat één vakantieganger graag wilde weten 'welk strand het dichtste bij de oceaan was'.

Tijd voor walvissen

In Seattle wilde een toerist graag weten hoe laat de walvissen langs zouden komen zwemmen.

Vol ruines

Paul Gauger van Visitbritain.com werd de vraag gesteld 'waarom er zoveel ruines in Engeland gebouwd waren?'

Vierkante champignons

Klachten waren er ook. Zo was een toerist in Philadelphia verbolgen dat de 'Kennett Square mushrooms', ofwel champignons die in de gemeente Kennett Square geteeld worden, ondanks hun naam niet 'square' (vierkant) waren.

Van Japan naar Korea

In Japan was een toerist diep teleurgesteld dat hij geen serieus antwoord kreeg op zijn vraag: 'Hoe lang doet de hogesnelheidslijn erover om van Tokyo naar Korea te komen?' Deze vakantieganger had blijkbaar niet door dat hij op een eiland zat.

Holland Tunnel

Wil je vanuit Nederland naar Amerika, dan neem je het vliegtuig. Toch? Volgens sommige toeristen zijn er ook andere manieren. Zo dacht één bezoeker van New York dat de lokale Holland Tunnel hem toch echt naar Nederland zou leiden.

Tulpenfabriek

Over ons eigen kikkerlandje zijn blijkbaar nog meer misverstanden. We zijn beroemd voor onze kaas, windmolens en tulpen en gekke vragen daarover konden dan ook niet uitblijven. Maar bedenk eens goed wat je een toerist antwoordt als hij je op straat aanspreekt met de vraag waar de tulpenfabriek te vinden is...


Bron: News.com.au


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Nederland gaat wijs op reis

Afgelopen week gaf minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken het startsein voor de Wijs op Reis-campagne. Dit is een overheidscampagne om de Nederlandse toerist te waarschuwen voor onder andere zakkenrollers en pech op de weg.

0
Reisnieuws
Man verdwaald op vliegveld

Een Griekse toerist was een week lang compleet de weg kwijt op het – niet eens zo heel grote – vliegveld van Hannover, Duitsland.

2
Reisnieuws
Just ask the locals in New York

Hoe ontdek je het beste een stad? Door tips te vragen aan locals! Niet alleen Columbus Magazine weet dat, ook de gemeenteraad van New York is ervan overtuigd. Begin deze week heeft burgemeester Michael R. Bloomberg het startschot gegeven voor de c...

0

Reacties van bezoekers Reageer

sophia1980

Door: sophia1980 • Geplaatst op

Ik was op vakantie met een Engelse vriendin. Zij raakte in gesprek met een Canadees, die op een gegeven moment tegen haar zei: "I can't believe you're not Canadian! Your English is so good!"

Judith

Door: Judith • Geplaatst op

Of de vraag van een Amerikaan: Frankrijk, dat is toch de hoofdstad van Parijs?

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

De Texaan die aan een infobalie op Sydney airport vraagt om een taxi naar "Ayers Rock" maar of hij dan wel voor het avondeten terug is.

martn

Door: martn • Geplaatst op

"You're from the Netherlands? Is that close to Amsterdam?" vroeg de Amerikaan.
"And you are fom the U.S., That's close to New York, isn't it?" Snapte hij niet.

Bumblebee

Door: Bumblebee • Geplaatst op

In Durbuy (Belgische Ardennen) kan je gaan kajakken op de Ourthe. Je vertrekt in Durbuy, volgt de rivier 10 of 20 Km en komt dan met een busje terug. Een toerist vroeg waarom dat dat busje nodig was. Hij was er zeker van dat je terug voorbij Durbuy zou komen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.